Aflat la a doua editie, Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc intre 14 si 20 octombrie la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Programul cuprinde cateva dintre cele mai apreciate filme de la Cannes 2011, proiectate in premiera absoluta, o selectie de filme romanesti care au ajuns la prestigiosul festival in ultimii zece ani si varianta restaurata a lui Taxi Driver, de Martin Scorsese.
Unul dintre titlurile reper din istoria cinematografiei, premiat cu Palme d’Or la Cannes in 1976 si nominalizat la patru Oscaruri, „Taxi Driver” n-a rulat niciodata pe ecranele din Romania.

Neoficial, a fost proiectat cu o copie piratata la Cinemateca din Bucuresti, in anii 70-80, si a circulat pe casete VHS, ca mai toate filmele venite din Occident.

In cadrul festivalului, Taxi Driver va putea fi vizionat in premiera in versiune restaurata, in cadrul unei proiectii-eveniment la Cinema Studio.

Anul acesta, la Les Films de Cannes a Bucarest, spectatorii vor putea viziona, in premiera, filmele „Le Havre”, in regia lui Aki Kaurismaki (premiul FIPRESCI la Cannes 2011), „This Must be The Place”, de Paolo Sorrentino, cu Sean Penn in rolul unui fost star rock, „Arirang”, autoportretul lui Kim Ki-duk (Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard), „Route Irish”, al lui Ken Loach, despre razboiul din Irak.

Laureatul cu Palme d’Or de anul acesta, „The Tree of Life”, in regia lui Terrence Malick - cu Brad Pitt si Sean Penn pe afis – va avea una dintre putinele proiectii in Romania, pentru ca pelicula nu va rula in cinematografe.

In program se vor regasi si „Melancholia” lui Lars Von Trier, pentru care Kirsten Dunst a primit trofeul de interpretare feminina la Cannes, sau „Midnight in Paris”, savuroasa comedie a lui Woody Allen.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri