Frecventa sustinerii examinarilor pentru obtinerea atestatului Cambridge de limba engleza va creste in perioada urmatoare, informeaza ESOL Examinations Centre (EEC). Afla cati candidati ar putea sustine examenul intr-un singur an.
“Avem autorizarea Universitatii Cambridge pentru a creste frecventa de organizare a testarilor de limba engleza de la 2-3 sesiuni importante pe an, la peste 100. Cei care doresc sa obtina un astfel de atestat nu vor mai trebui sa astepte atat de mult ca pana acum organizarea unui examen. Mai mult decat atat, vom avea sesiuni de testare in toate orasele din tara unde se vor strange grupe de minim 40 de candidati. Astfel, estimam ca in primul an de activitate vom avea peste 1.000 de candidati, in urmatorii ani, nivelul trecand de 15.000”, a declarat dr. Oliver Gargiulo Directorul EEC Romania.

Examinarile Cambridge sunt cele mai complexe testari pentru vorbitorii de limba engleza non-nativi.

Procedura de examinare variaza de la 40 de minute pentru copii, pana la 6 ore, pentru nivelele avansate, candidatul fiind testat pe toate coordonatele comunicarii: scris, citit, vorbit, intelegerea si folosirea limbii.

Atestatele Cambridge sunt recunoscute de majoritatea institutiilor de invatamant internationale si de companiile multinationale.

In plus, statul roman recunoaste elevilor care au un certificat Cambridge dreptul de a nu mai da examenul de bacalaureat la disciplina engleza.

Atestatele se ofera atat pentru zone de cunoastere a limbii engleze mai putin complexe (de ex. pentru copii), cat si pentru domenii de nisa cum ar fi contabilitatea (Examenul International Certificat in Financial in English - ICFE) sau avocatura (International Legal English Certificate - ILEC).

In prezent, cel mai accesat nivel de testare de catre candidatii din Romania este Certificate of Advanced English (CAE).

„Un certificat de limba engleza este perceput in mod eronat ca apartinand doar sferei de interes a elevilor si studentilor. Nivelul de varsta ar trebui sa fie mult mai ridicat, avand in vedere ca multe dintre companiile din Romania investesc in traininguri de limba engleza pentru angajati. Din pacate, in multe cazuri, evaluarile nu reprezinta decat simple formalitati, care nu autentifica nivelul real al cunostintelor acumulate. In lipsa unei evaluari bine procedurate si atestate international, sunt mari sanse ca investitia in cursurile de limba engleza pentru personal sa fie inutila, pentru ca nu se cunoaste nivelul real al aportului de cunostinte pe fiecare angajat”, precizeaza dr. Oliver Gargiulo.

Examenele de certificare a cunoasterii limbii engleze Cambridge ESOL (English Speakers of Other Languages) au o istorie de aproape 100 de ani, primul examen de acest tip fiind organizat de prestigioasa universitate britanica in 1913.

Examenele pentru certificatul Cambridge sunt cele mai complexe teste organizate la nivel international, detinatorii unui astfel de certificat fiind recunoscuti ca avand un nivel ridicat de cunoastere a limbii.

In prezent, in lume sunt peste 2.500 de centre de testare Cambridge in 130 de tari, care filtreaza 3 milioane de candidati anual.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri