Vergiliu Voineagu, seful Institutului National de Statistica, institutia care organizeaza recensamantul national din 2011, a intervenit telefonic joi seara intr-o emisiune a postului de televiziune RTV fiind insa, aparent, in stare de ebrietate.
UPDATE: 15:10

Contactat de wall-street.ro, Vergiliu Voineagu a oferit urmatoarea explicatie privind presupusa lui stare de ebrietate:

"Informatia la care va referiti este lipsita de orice temei. In momentul in care am acceptat sa raspund apelului telefonic venit din partea postului Realitatea TV, raspunsul fiind preluat in direct in emisiunea moderata de dl. Catalin Striblea ma aflam inca la sediul INS, dupa o zi de lucru stresanta si obositoare, analizand principalele aspecte ale desfasurarii recensamantului, problemele aparute si cautarea solutiilor", spune el, pentru wall-street.ro.

"In cursul zilei nu consumasem niciun fel de bautura alcoolica. In alta ordine de idei, de mai multi ani diabetul si hipertensiunea de care sufar imi impune in afara tratamentului medicamentos un anumit stil de viata care exclude consumul de alcool", a mai declarat el.

Stirea initiala

Vergiliu Voineagu, care a intampinat recent probleme fiind amenintat cu demiterea de catre Emil Boc pe fondul problemelor aparute la recensamant, era aproape total incoerent, se exprima greu, poticnit si avea, per total, atitudinea tipica unui om in stadiu profund de ebrietate.

Inca de la primele cuvinte, invitatii aflati in studio au inceput sa rada, unii dintre ei abia abtinandu-se. Explicatiile oferite de Voineagu privind neregulile in organizarea recensamantului au fost vagi si deloc coerente.



wall-street.ro a contactat departamentul de relatii cu presa al INS-ului insa reprezentantii institutului nu au spus decat ca “legat de acest subiect nu putem comenta nimic, singurul care ar putea-o face este insusi Voineagu. El insa nu este aici, e la o conferinta”.

Recensamantul populatiei si locuintelor se va incheia pe 31 octombrie si va costa 193 milioane lei, iar datele finale vor fi prezentate in 2014. “Balbaielile” in organizarea recensamantului sunt evidente, existand discrepante intre declaratiile oamenilor si cele notate de agenti, precum si in oferirea, sau nu, a CNP-ului de catre populatie.

1. Considerati ca seful INS era beat cand a intrat in direct?




Considerati ca Vergiliu Voineagu era in stare de ebrietate, sau era doar obosit? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri