Fostul director general al Petrom Service Gheorghe Supeala a fost retinut, alaturi de Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, in dosarul privind delapidarea companiei, el fiind scos din sediul Parchetului instantei supreme cu catuse la maini.
[Update] Fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anaganstopol a fost retinut, luni, in dosarul privind delapidarea companiei, procurorii urmand sa ceara instantei arestarea lui, alaturi de Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Gheorghe Supeala.

Zizi Anaganstopol a fost audiat, luni, de procurorii Parchetului instantei supreme, care au emis pe numele lui ordonanta de retinere pentru 24 de ore. El a fost scos din sediul Parchetului instantei supreme cu catuse la maini, fiind dus in arestul Politiei Capitalei.


Gheorghe Supeala este acuzat de procurorii Parchetului instantei supreme pentru delapidare, potrivit Mediafax.

In acest dosar au mai fost retinuti Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu, pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani, prejudiciul adus companiei fiind de peste 83 de milioane de euro, procurorii Parchetului instantei supreme stabilind ca sume din patrimoniul Petrom Service SA au fost transferate, prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, printre care si Realitatea Media SA.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, pentru delapidare in dauna Petrom Service SA si spalare a banilor.

De asemenea, Octavian Turcan este acuzat de complicitate la delapidare si spalare a banilor.

Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.
Probatoriul administrat a aratat ca falimentarea controlata a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii Petrom Service a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petrom Service SA, prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) si SC GM Invest SA (1.300.000 euro).
In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si in prezent procurorii audiaza persoanele implicate.

Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Gheorghe Supeala au fost audiati, luni, de procurori si ulterior retinuti. Potrivit unor surse judiciare, acestia vor fi dusi marti la Tribunalul Bucuresti, unde un magistrat va decide daca vor fi arestati preventiv sau vor fi cercetati in libertate in acest dosar.

Sechestru asigurator pe 81 de case, terenuri, conturi, ambarcatiuni

Procurorii Parchetului instantei supreme au dispus sechestru asigurator asupra a 81 de imobile - terenuri, apartamente, restaurante, spatii comerciale, masini, ambarcatiunui, conturi bancare - in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au fost retinuti pentru fraudarea Petrom Service SA.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile (aproximativ 46 terenuri intravilane si extravilane, 5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare) pentru recuperarea prejudiciului.

In dosar au fost efectuate, sub aspect probator, inclusiv cereri de asistenta judiciara internationala (comisii rogatorii) al caror rezultat a fost comunicat in octombrie 2011.

Rezultatele comisiilor rogatorii au aratat pana in prezent ca, in unele situatii, revanzarea actiunilor a avut loc dupa trei zile, iar pretul achitat de SC Petromservice SA a fost de peste 50 de ori mai mare decat pretul platit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri