Problema banilor devine tot mai acuta in ultima perioada, mai ales intr-un context financiar precar. Ce inseamna banii, ce rol au si ce valoare sunt doar cateva intrebari la care copiii nostri trebuie sa stie raspunsul inca de la cele mai fragede varste, pentru a-i putea gestiona cu succes odata cu avansarea in varsta.

9AM a stat de vorba cu un pshiholog si cu un om de afaceri ce manageriaza un proiect de responsabilitate sociala de educatie financiara pentru copiii, pentru a afla ce ar trebui sa stie cei mici despre bani, la diferite stadii de varsta.

"Banii sunt foarte importanti pentru copii, inca de la varste foarte mici. La 4-5 ani cu un copil se poate face o intelegere cu privire la un “salariu” saptamanal, neconditionat de realizari sau comportament si cuvenit pentru care are slujba lui, gradinita. Salariul este util daca parintele are vointa si atunci cand copilul doreste sa-si cumpere ceva ce nu era in plan, ii spune sa-si foloseasca banii din salariul lui. Am experimentat cu fiica mea acest lucru incepand cu varsta de 5 ani, cand i-am oferit un salariu de 5 lei pe saptamana, salariu indexat in fiecare toamna, astfel ca azi, cand are 13 ani, are un salariu de 25 de lei pe saptamana", a declarat Dorel Lacatus, director general Elire.

Citeste mai multe pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si