Centrele de biciclete studentesti ale programului national de bike-sharing gratuit StudentObike s-au inchis pe 1 decembrie pentru perioada de iarna. Studentii vor putea sa se plimbe din nou cu bicicleta in primavara lui 2012, cand vremea va fi din nou favorabila plimbarilor cu bicicleta.
Peste 30.000 de studenti au pedalat pe bicicletele StudentObike, puse la dispozitie de catre Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution.

De la lansarea proiectului, in octombrie 2010, peste 45.000 de studenti au utilizat bicicletele in orasele incluse in proiect: 12.000 la Bucuresti, 9.000 la Iasi, 7.000 la Brasov si 4.000 la Cluj-Napoca, potrivit reprezentantilor Green Revolution.

Programul StudentObike ii ajuta pe tineri sa se deplaseze mai repede decat cu masina (viteza medie de deplasare cu masina in orasele aglomerate este de 10 km/h, in timp ce cu bicicleta este de 20km/h), intr-un mod nepoluant.

In acelasi timp, programul isi propune sa atraga atentia asupra importantei protectiei mediului si beneficiilor pe care acest mijloc de transport le are asupra sanatatii.

,,Cei peste 45.000 de studenti care au folosit bicicletele StudentObike li se adauga celor 550 de mii de romani care au folosit bicicletele I'Velo. Cred ca nu mai are nimeni niciun dubiu ca suntem o forta. O forta care vrea o viata mai buna in orasele Romaniei, cu un aer mai curat si cu drepturi pentru biciclisti. Tuturor celor care pedalati, va multumim! Si va asteptam la anul sa o luam de la capat”, a spus Corina Vasile, director de comunicare Raifeisen Bank.

Pentru a putea inchiria gratuit o bicicleta, studentii nu trebuie decat sa prezinte o legitimatie valabila de student si un act de identitate, iar, apoi, sa completeze un formular.

,,Ne dorim o generatie tanara responsabila fata de mediu si resursele naturale si consideram ca suntem pe calea cea buna; rezultatele eforturilor depuse in StudentObike sunt vizibile: de doua ori mai multi studenti au ales transportul alternativ, in detrimentul mijloacelor traditionale, in 2011. Va multumim si ne vedem in 2012”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Numarul centrelor din care au fost inchiriate bicicletele StudentObike este de zece, iar cel al bicicletelor se ridica la 500: cate 50 pentru fiecare centru.

In Bucuresti, bicicletele au fost inchiriate de studenti de la centrele aflate la ASE - Moxa, ASE-Belvedere, Politehnica - Rectorat si Politehnica - Regie.

Studentii din Brasov au inchiriat bicicletele galbene de la centrul aflat in Piata Sfatului sau de la cel din Memorandului. Cei din Cluj au gasit biciclete StudentObike la centrul de inchiriere din Compexul Hasdeu sau la cel aflat la Iulius Mall. La Iasi, exista doua centre de inchiriere, unul la Facultatea de Constructii, iar celalalt la Universitatea Gheorghe Asachi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri