“Craiova muncitoreasca trebuie sa se transforme intr-o Craiova comerciala. Sunt fericit ca acesti investitori au pariat pe Romania si inaugureaza astazi o investitie de 90 de milioane de euro. Mi-a fost teama ca vcor fi doar vorbe sau ca vor incepe constructia si nu vor mai avea bani sa o termine. Insa investitorii nu trebuie sa mai astepte, e limpede ca aceasta criza nu este un val, ci o apa statatoare”, a spus Antonie Solomon (foto), la deschiderea oficiala a Electroputere Parc, primul mall din Craiova.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost eliberat din arest pe 8 septembrie, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Compania belgiana K&S Developments, controlata de doi actionari ai BelRom, a finalizat pe 19 noiembrie prima etapa a mallului Electroputere Parc, inaugurarea oficiala avand loc pe 9 decembrie.

Aceasta etapa este compusa dintr-un hipermarket Auchan, care a cumparat un spatiu de 15.000 mp inchiriabili, si o galerie comerciala de 28.000 mp inchiriabili, printre chiriasii careia se numara: C&A, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Leonardo, Domo, Douglas, Takko, Kenvelo si Intersport.

“Avem 64 de magazine operationale si speram ca pana la 15 martie 2012 sa avem 80 de magazine. Tot in primavara vom finaliza si etajul unu, unde se va afla zona de restaurante. Din aceasta cladire vom incasa chirii de 5-6 milioane de euro/an”, a declarat Steven Vas Den Bossche, actionar al K&S.

Printre magazinele care vor fi deschise in primavara lui 2012 se numara cele ale grupului Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear), care a inchiriat 4.000 mp si H&M, care va ocupa 1.600 mp.
In vara anului viitor vor fi deschise si magazinele Decathlon , Altex si Norauto, a caror constructie este in desfasurare, iar la sfarsitul lui 2012 va fi inaugurat cinematograful, in prezent purtandu-se negocieri cu doi operatori.

Sursa foto: Primaria Craiova