Raed Arafat a decis sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, potrivit Gandul.info.
[Update] Raed Arafat va sustine azi, la 14.30, o conferinta de presa la Ministerul Sanatatii. Reporterul wall-street.ro va fi acolo pentru a va tine la curent cu declaratiile creatorului SMURD. Ramaneti pe Wall-Street.ro!

Urmariti in direct cele mai importante declaratii si amanunte de la conferinta de presa organizata de Raed Arafat.

Decizia a fost luata dupa ce ieri, in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, subsecretarul de stat a avut un schimb dur de replici cu presedintele Traian Basescu.

Intr-o interventie telefonica la postul TV, Traian Basescu l-a acuzat pe Raed Arafat (foto) ca este dusmanul reformei in sanatate si i-a spus sa plece de la minister daca este nemultumit de proiectul noii legi a sanatatii.

„Eu cred ca trebuie sa ma gandesc foarte serios sa vorbesc din afara. Eu, din interior, sunt limitat sa discut cu domnul ministru. Pana maine (10 ianuarie – n.r.) ma voi gandi. (…) Asta e ultima batalie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenta. Ma retrag si vorbesc din afara ca orice cetatean roman, fara sa am obligatii in Guvern”, a spus Arafat la Realitatea TV.

Intrebat despre eventuala demisie a lui Arafat, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a spus in aceasta dimineata ca va respecta decizia pe care o va lua subsecretarul de stat. Ritli Ladislau a mai precizat ca Raed Arafat si-a exprimat de mai multe ori ingrijorarea privind sistemul de urgenta, ca a incercat sa-l linisteasca, dar ca nu a reusit.

Raed Arafat a declarat, intr-o emisiune in studioul HotNews.ro despre efectele proiectului noii legi a sanatatii. El a sustinut atunci ca va demisiona din functia de la Ministerul Sanatatii daca legea va fi adoptata in forma proiectului lansat in dezbatere publica pe data de 28 decembrie 2011. [Vezi aici ce trebuie sa stii despre proiectul privind noua lege a sanatatii].

Intrebat daca isi va da demisia daca legea va iesi in forma proiectului, fondatorul SMURD a raspuns: „daca (legea) va iesi in sensul in care sa modifice radical sistemul, da. E normal pentru ca modificarea radicala trebuie sa aduca oameni care sa faca acest lucru”.

Raed Arafat este creatorul Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare si Descarcerare (SMURD), la Targul Mures. SMURD nu este un serviciu privat, ci unul public integrat, activitatea acestuia fiind finantata din bugetul de stat.


Sursa foto: Agerpres.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri