Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 18.15. Vezi care sunt cele mai importante declaratii ale sefului statului.
18:57 Traian Basescu incheie interventia sa la ora 18.57, spunand: "Va multumesc, va doresc o seara buna!".
18:57 O alta intrebare de la jurnalisti cu privire la organizarea unui referendum ca mod de a testa sustinerea presedintelui: "Este o alternativa pe care o pot lua in considerare, la un moment dat, cand va fi momentul".
18:56 Jurnalistii insista asupra ipotezei demisiei Guvernului: "Ma voi exprima in perioada urmatoare legat de orice alte probleme. Dar astazi vreau sa raman pe ceea ce am simtit eu ca vreau sa transmit romanilor".
18:56 Intrebare: v-ati gandit in aceasta perioada sa va dati demisia?. Basescu a raspuns: "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioada de criza. (...) Nu iau in considerare o asemenea solutie decat daca va fi evident ca asta este solutia".
18:55 Intrebare din partea jurnalistilor: Cum veti restabili increderea intre dvs. si romani? "Prima consecinta este aceasta iesire. Seful statului stie ce-i de facut. Este un moment in care trebuie sa recunosc ca am neglijat sa comunic, iar uneori am comunicat prost. Eu am constatat ca sunt mult mai multi nemultumiti decat cei care au iesit in strada. Parte din societate nu mai vad in presedinte un partener. Eu pot sa lupt fara probleme cu politicienii, niciodata cu poporul".
18:52 "As incheia cu un apel: pentru a reusi, poporul si-a facut datoria, a fost supus proceselor de austeritate care, ce-i drept, au fost aplicate si politicienilor (...). As spune ca poporul si-a facut datoria cu privire la trecerea prin criza. Este de data aceasta randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea proceselor de reforma. Fara stabilitate, nu avem nicio sansa. Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide, cu certitudine reusim si ar fi pacat ca politicieni lipsiti de responsabilitate sa dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac romanii. Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia si n-am s-o ratez nici acum", a punctat Basescu.
18:50 Basecu spune despre societatea civila "de buna calitate" ca s-a retras in cochilie in ultima vreme. "E timpul sa revina, altfel locul ei va fi ocupat de foarte multi neaveniti care se vor revendica a fi reprezentativi".
18:49 Observatie despre "asumarea" partidelor politice: "Nu pot fi credibili spunand ca reformeaza Romania cand ele nu s-au putut reforma ele insele, deci o reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza declaratiile ca sunt pregatiti sa-si asume modernizarea Romaniei. Fara modernizarea Romaniei, trebuie sa stiti ca se condamna romanii, nimic nu va mai fi ca inainte de criza".
18:47 Basescu: "(...) pentru ca daca se confirma intrarea in recesiune, zona care va iesi prima din criza va fi zona non-euro".
18:46 "As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ceea ce este de spus. Cu certitudine, voi face observatii publice si legate de ce ar trebui sa faca si de ce nu se face. Deci nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum; exceptie, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care le mai fac public. Vezi intrarile pe post, in disputa cu Raed Arafat", a mai spus Basescu.
18:44 "Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili. Aici as face o observatie, ca trebuie sa acceleram ceea ce am inceput in ultimii ani. Am semnat un parteneriat strategic cu Turcia, trebuie sa privim si spre Polonia si Tarile Baltice".
18:43 "Suntem unde trebuie. Am iesit din recesiune datorita populatiei", a mai spus presedintele.
18:43 O alta observatie: "Toate analizele arata ca anul 2012, partea a 2-a, este un an in care zona euro risca sa intre din nou in recesiune. Din acest motiv, este esential ca Romania sa fie pregatita pentru ca atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor nostri europeni. Cu o zona euro intrata in recesiune, Romania va trebui sa faca fata crizei cu resursele ei. De aceea, indemnul meu pentru oamenii politici este prudenta, pentru romani - solidaritate. Din criza ori iesim toti, dar numai odata cu tara. Nu exista loc in tara asta in care sa fugim de criza".
18:39 Basescu: "Mai vreau sa mai dau o explicatie pentru niste etichetari pe care le-am primit constant, in mod nedrept, dincolo de cel de dictator. Basescu face dosare. Eu il voi considera om de rea-credinta pe acela care nu va putea sa spuna ce procuror i-a spus asta si despre ce om politic este vorba".
18:38 "Cateva constatatari, unele tin de mine, altele de realitatile altora: oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua sa sustin fara rezerve toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, fie ca vorbim de Politie, de Parchet, de Justitie. Ceea ce nu inseamna neaparat ca voi fi un om care sa nu observe si sa nu se manifeste atunci cand va constata sau crede ca s-au produs erori", a subliniat seful statului.
18:36 O concluzie de pana acum a declaratiilor lui Basescu: "Stim unde suntem, stim ce avem de facut, stim care este orizontul pentru ca la terminarea crizei Romania sa poata valorifica din plin sansa iesirii din criza europeana si, indraznesc sa spun, mondiala".
18:35 Basescu face declaratii referitoare la legea sanatatii: "Avem nevoie de legea sanatatii. Am avut un esec in prezentarea proiectului la care s-a muncit foarte mult (…) Mi se datoreaza in cea mai mare parte acest esec".
18:31 "Sper ca la mijlocul lui februarie, statistica sa confirme o crestere economica de 2,5 din PIB, una din cele mai mari din UE", a anuntat Traian Basescu.
18:30 Basescu: "va trebui sa cream locuri de munca, valorificand bani europeni pentru IMM-uri si, de ce nu, prin redeschiderea exploatarilor miniere. Nu exista lucru mai important astazi, cand prefiguram o criza pe termen mediu si lung, decat crearea de locuri de munca".
18:27 "Toate partidele, fara exceptie, se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat in noiembrie 2009, insa nu ezita sa spuna ca asculta vocea poporului. Eu nu as crede pe niciunul din ei, atata timp cat acum nu respecta votul dat de romani in proportie de 80%. Poporul nu se serveste numai prin declaratii la TV, ci si prin fapte, iar revizuirea Constitutiei este o proba a responsabilitatii clasei politice romanesti", a subliniat presedintele tarii.
18:26 "Cu certitudine, responsabilitatea mea este majora (…) pentru ca modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra carora m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedintele Romaniei", a mai spus presedintele Basescu.
18:24 "Procesele de modernizare a statului simultan desfasurate cu procesele prin care am incercat restabilirea echilibrelor macroeconomice au dus la nemultumiri pentru o larga parte a societatii romanesti", a explicat seful statului.
18:23 Basescu precizeaza ca s-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani si societatea in relatia cu institutiile statului.
18:20 "In momentul de fata, ne afla intr-o situatie de criza. Evolutiile interne din ultimii doi ani au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului. Practic, in acelasi timp, coalitia aflata la putere, sustinuta de mine, a realizat 2 lucruri extrem de dificile: pe de o parte, lupta cu criza, pe care cel mai greu a resimtit-o populatia, si pe de alta, procesele de modernizare: legi extrem de controversate sau nu foarte bine primite - Codul Penal, Codul Comercial, Codul de Procedura Penala (...)", a declarat Basescu.
18:18 "Ma adresez romanilor pentru ca manifestatiile, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au dat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o ruptura intre presedinte si o parte din natiune", a spus Basescu, in deschiderea interventiei sale.

18:18
"Ma adresez romanilor pentru ca manifestatiile, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au dat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o ruptura intre presedinte si o parte din natiuni", a spus Basescu, in deschiderea interventiei sale.
18:20
"In momentul de fata, ne afla intr-o situatie de criza. Evolutiile interne din ultimii 2 ani au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului. Practic, in acelasi timp, coalitia aflata la putere, sustinuta de mine, a realizat 2 lucruri extrem de dificile: pe de o parte, lupta cu criza, pe care cel mai greu a resimtit-o populatia, si pe de alta, procesele de modernizare: legi extrem de controversate sau nu foarte bine primite - Codul Penal, Codul Comercial, Codul de Procedura Penala, Codul de Procedura Penala", declara Basescu.
18:23
Basescu precizeaza ca s-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani si societatea in relatia cu institutiile statului.
18:24
"Procesele de modernizare a statului simultan desfasurate cu procesele prin care am incercat restabilirea echilibrelor macroeconomice au dus la nemultumiri pentru o larga parte a societatii romanesti", a explicat seful statului.
18:25
"Cu certitudine, responsabilitatea mea este majora (…) pentru ca modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra carora m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedintele Romaniei", a mai spus presedintele Basescu.
18:27
"Toate partidele, fara exceptie, se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat in noiembrie 2009, insa nu ezita sa spuna ca asculta vocea poporului. Eu nu as crede pe niciunul din ei, atata timp cat acum nu respecta votul dat de romani in proportie de 80%. Poporul nu se serveste numai prin declaratii la TV, ci si prin fapte, iar revizuirea Constitutiei este o proba a responsabilitatii clasei politice romanesti", a subliniat presedintele tarii.

18:30
Basescu: "va trebui sa cream locuri de munca, valorificand bani europeni pentru IMM-uri si, de ce nu, prin redeschiderea exploatarilor miniere. Nu exista lucru mai important, astazi cand prefiguram o criza pe termen mediu si lung, decat crearea de locuri de munca".
18:33
"Avem nevoie de un comportament decent si modest al politicienilor. Eu nu spun ca au venit toti saraci in politica, dar cand esti parlamentar si in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie", a adaugat Basescu.
18:35
Basescu face declaratii referitoare la legea sanatatii: "Avem nevoie de legea sanatatii. Am avut un esec in prezentarea proiectului la care s-a muncit foarte mult (…) Mi se datoreaza in cea mai mare parte acest esec".
18:36
O concluzie de pana acum a declaratiilor lui Basescu: "Stim unde suntem, stim ce avem de facut, stim care este orizontul pentru ca la terminarea crizei, Romania sa poata valorifica din plin sansa iesirii din criza europeana si, indraznesc sa spun, mondiala".
18:38
"Cateva constatatari, unele tin de minte, altele de realitatile altora: oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua sa sustin fara rezerve toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, fie ca vorbim de Politie, de Parchet, de Justitie. Ceea ce nu inseamna neaparat ca voi fi un om care sa nu observe si sa nu se manifeste atunci cand va constata sau crede ca s-au produs erori", a subliniat seful statului.
18:39
Basescu: "Mai vreau sa mai dau o explicatie pentru niste etichetari pe care le-am primit constant, in mod nedrept, dincolo de cel de dictator. Basescu face dosare. Eu il considera om de rea-credinta pe acela care nu va putea sa spuna ce procuror i-a spus asta si despre ce om politic este vorba".
18:43
O alta observatie: "Toate analizele arata ca anul 2012, partea a 2-a, este un an in care zona euro risca sa intre din nou in recesiune. Din acest motiv, este esential ca Romania sa fie pregatita pentru ca atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor nostri europeni. Cu o zona euro intrata in recesiune. Romania va trebui sa faca fata cu resursele ei crizei, oricat de adanca. De aceea, indemnul meu pentru oamenii politici este prudenta, pentru romani - solidaritate. Din criza ori iesim toti, dar numai odata cu tara. Nu exista loc in tara asta in care sa fugim de criza".
18:43
"Suntem unde trebuie. Am iesit din recesiune datorita populatiei", a mai spus presedintele.
18:44
"Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili. Aici as face o observatie, ca trebuie sa acceleram ceea ce am inceput in ultimii ani. Am semnat un parteneriat strategic cu Turcia, trebuie sa privim si spre Polonia si Tarile Baltice".
18:46
"As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ceea ce este de spus. Cu certitudine, voi face observatii publice si legate de ce ar trebui sa face si de ce nu se face. Deci nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, exceptie, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care le mai fac public. Vezi intrarile pe post, in disputa cu Raed Arafat", a mai spus Basescu.
18:47
Basescu: "(...) pentru ca daca se confirma intrarea in recesiune, zona care va iesi prima din criza va fi zona non-euro. Prioritatea pentru zona euro vor ramane datoriile".
18:49
Observatie despre "asumarea" partidelor politice: "Nu pot fi credibili spunand ca reformeaza Romania cand ele nu s-au putut reforma ele insele, deci o reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza declaratiile ca sunt pregatiti sa-si asume modernizarea Romaniei. Fara modernizarea Romaniei, trebuie sa stiti ca se condamna romanii, nimic nu va mai fi ca inainte de criza".
18:50
Basecu spune despre societatea civila "de buna calitate" ca s-a retras in cochilie in ultima vreme. "E timpul sa revina, altfel locul ei va fi ocupat de foarte multi neaveniti care se vor revendica a fi reprezentativi".
18:52
"As incheia cu un apel: pentru a reusi, poporul si-a facut datoria, a fost supus proceselor de austeritate pe care ce-i drept au fost aplicate si politicienilor. As spune poporul si-a facut datoria cu privire la trecerea prin criza. Este de data aceasta randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea proceselor de reforma. Fara stabilitate, nu avem nicio sansa. Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide, cu certitudine reusim si ar fi pacat ca politicieni lipsiti de responsabilitate sa dea cu piciorul sacrificiilor pe care de 2 ani le fac romanii. Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia si n-am s-o ratez nici acum", a punctat Basescu.
18:55
Intrebare din partea jurnalistilor: Cum veti restabili increderea intre dvs. si romani. "Prima consecinta este aceasta iesire. Seful statului stie ce-i de facut. Este un moment in care trebuie sa recunosc ca am neglijat sa comunic, iar uneori am comunicat prost. Eu am constatat ca sunt mult mai multi nemultumiti decat cei care au iesit in strada. Parte din societate nu mai vad in presedinte un partener. Eu pot sa lupt fara probleme fara probleme cu politicienii, niciodata cu poporul".
18:56
Intrebare despre demisie: "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioada de criza. (...) Nu iau in considerare o asemenea solutie decat daca va fi evident ca asta este solutia".
18:56
Jurnalistii insista asupra demisiei Guvernului: "Ma voi exprima in perioada urmatoare legat de orice alte probleme. Dar astazi vreau sa raman pe ceea ce am simtit eu ca vreau sa transmit romanilor".
18:57
O alta intrebare despre referendum ca testare a sustinere: "Este o alternativa pe care o pot lua in considerare, la un moment dat".
18:57
Traian Basescu incheie, la 18.57, spunand: "Va multumesc, va doresc o seara buna!".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri