Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, considera ca este posibila o indexare a pensiilor si a salariilor in a doua parte a anului cu maximum cinci procente, daca va exista crestere economica.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, la Parlament, ca este nevoie de o crestere economica intre 1,8 si 2,3 la suta pentru a fi posibila indexarea pensiilor si a salariilor cu cateva procente, maximum 5, relateaza Mediafax.

"Deocamdata nu avem datele privind cresterea economica. Trebuie sa asteptam primul trimestru. Daca nu vom avea o crestere conomica care sa ne asigure resurse, nu ne vom imprumuta din nou pentru indexarea salariilor si pensiilor pentru ca nu este posibil. Speram ca aceasta crestere conomica sa se sustina si sa ne permita ceea ce am discutat in toamna", a spus Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii a subliniat faptul ca nici premierul, nici ministrul Finantelor nu vor putea creste salariile daca nu exista resurse financiare.
"Cheia o reprezinta existenta resurselor financiare. Un raspuns cert vom avea in luna aprilie, azi nu avem date privind cresterea economica pe primul trimestru", a adaugat Sulfina Barbu.

Totodata, Sulfina Barbu a subliniat faptul ca toata Europa este afectata de criza economica iar Romania este "puternic dependenta" de zona euro in ceea ce priveste exporturile, comenzile, productia industriala.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor", a anuntat Frunzaverde, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei de guvernare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Justificarea cresterilor salariale ale angajatilor ANAF