Emil Boc anunta ca a decis sa isi depuna mandatul guvernului.
Premierul Emil Boc a declarat, astazi, ca din punct de vedere procedural urmeaza sa depuna mandatul Guvernului atat la Presedintie, cat si la Parlament in perioada imediata.

El a adaugat ca regretele pe care le are pentru parasirea functiei de prim-ministru le va prezenta in memorii, potrivit Mediafax.

"Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere, pentru mine, conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii", a spus Boc.

El a facut apel catre calasa politica pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un "parteneriat corect in interes public", cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau.

Premierul Emil Boc le-a transmis, astazi, liderilor coalitiei ca ar dori sa se retraga de la conducerea Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

In acest context, liderii coalitiei discuta si despre posibilitatea organizarii alegerilor anticipate. La aceasta ora, sedinta coalitiei este in desfasurare, la Palatul Victoria.

Guvernul se va reuni in sedinta la ora 10.15, tema anuntata fiind alocarea de fonduri necesare asigurarii energiei termice pentru populatia din localitatea Horezu, judetul Valcea.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat duminica, intrebata despre discutiile despre demisia premierului, ca in partid exista o asteptare si o nemultumire, mentionand ca este convinsa ca discutiile in partid vor avea locrepede, iar solutia va fi conforma cu asteptarile oamenilor.

Ea a spus la Realitatea TV ca presiunea s-a acumulat pe intreaga clasa politica.

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat, duminica, potrivit Mediafax, ca este nevoie de o schimbare in interiorul Guvernului, pentru improspatarea acestuia, mentionand ca nu stie daca este cazul sa se ajunga la schimbarea premierului, dar acest subiect se va discuta in partid.

Premierul Emil Boc a fost intrebat, sambata, dupa videoconferinta de la MAI, daca demisioneaza in zilele urmatoare, el spunand ca nu comenteaza "asemenea decizii sau speculatii" si ca stie ce are de facut.

"Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculatii. Stiu ce am de facut", a spus Emil Boc, intrebat de jurnalisti cum comenteaza zvonul potrivit caruia ar urma sa demisioneze din functie in zilele urmatoare.

1. Preferati un premier tehnocrat sau politician?

2. Credeti ca Romania va intra intr-o noua criza politica?

3. Ar trebui ca viitorul premier sa fie economist?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri