Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu stia ca asociatia condusa de Cristian Petrescu, desemnat pentru pozitia de ministru al Turismului, are contracte cu institutia, mentionand ca nu este ilegal, relateaza Mediafax.
„ (...) colegii de la minister vor putea sa va raspunda in amanunt, ca este o asociatie de promovare turistica pe care domnul Petrescu o conduce sau face parte din ea care a accesat proiecte de promovare turistica, ceea ce este normal. Daca accesa proiecte de constructie de drumuri era ciudat, dar fondurile europene pentru promovarea turismului sunt dedicate asociatiilor de promovare turistica. Despre alte lucruri nu am cunostinta", a spus ea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Udrea a completat ca MDRT are mii de contracte si nu stie cine le-a accesat pe toate, dar important este ca ele sa fie legale.
Ea a adaugat ca il va sustine atat pe viitorul ministru, cat si intregul guvern.

"Este un guvern care trebuie sa fie mai credibil, mai popular decat era Guvernul Boc in aceste zile. Sunt asteptari foarte mari de la noul Cabinet si eu cred ca toate aceste asteptari nu vor fi inselate. Practic, partea grea, misiunea dificila pe care un guvern o are in vremuri de criza economica a fost incheiata odata cu depunerea mandatului de catre Emil Boc si de catre echipa pe care a condus-o", considera Udrea.

Ea a spus ca toate masurile de austeritate, nepopulare, au fost luate de Guvernul Boc, iar noua echipa trebuie sa ofere "de la sperante la solutii" pentru ca toate masurile luate in ultimii ani sa se vada in buzunarele cetatenilor.

"Noul guvern isi propune cresterea veniturilor cetatenilor. Au toate premisele sa fie echipa pe care cetatenii o asteapta", a mai spus Udrea.
Deputatul de Bucuresti Cristian Petrescu are contracte cu MDRT in valoare de peste un milion de euro, iar sotia sa are contracte cu CNADNR in suma de 549.000 euro si 4.612.800 de lei.

Cristian Petrescu a declarat marti, pentru gandul.info, ca va renunta la asociatia pe care o conduce, dupa ce va fi investit ca ministru: "Bineinteles (ca voi renunta), dar doar dupa investire, daca va fi cazul".

Potrivit declaratiei de interese postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Cristian Petrescu este presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finantare europeana prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetati dobrogene, in valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramures si Bucovina, in valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) si pentru promovarea traseelor turistice si de agrement din Transilvania, contract in valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Pe site-ul MDRT apar insa si alte contracte aflate in implementare de aceasta asociatie, unul fiind "Trasee etnoculturale si arhitectonice in regiunea istorica Oltenia", in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Religie, istorie, traditie intr-o calatorie in regiunea istorica Muntenia", in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Trasee naturale in zonele carstice din vestul Muntilor Apuseni (Crisana-Banat)", proiect unde nu este trecuta suma finantata.

Potrivit gandul.info, in schimbul banilor, asociatia lui Petrescu ar urma sa se ocupe, printre altele, de tiparirea a 70.000 de ghiduri turistice si a 210.000 de pliante sau de realizarea a 70.000 de DVD-uri multimedia.

Conform aceleiasi declaratii de interese, sotia lui Petrescu are contacte de reprezentare si asistenta juridica in procedura de expropriere pe autostrazile A2 si A3, din care doua contracte semnate in 2004, in valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro si unul semnat in 2006, in valoare de 4.612.800 de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri