16 Februarie 2012

Ministerul Mediului anunta ca nu vor fi inundatii luna aceasta



Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca nu vor fi viituri generate de topirea cantitatilor masive de zapada pana la sfarsitul lunii februarie.

Prognozele meteorologice pentru urmatoarele 15 zile arata temperaturi minime permanent negative si temperaturi maxime usor pozitive in timpul zilei, nefiind intrunite conditiile termice pentru o topire brusca si masiva a zapezii in perioada mentionata.

Datorita conditiilor termice mentionate, precipitatiile eventuale din intervalul analizat se vor produce preponderent sub forma de ninsoare, nefiind probabila aparitia celui de-al doilea factor favorizant pentru topiri masive ale zapezilor (ploi abundente si intinse pe durata mai multor zile).

Starea hidrologica din tara si de pe Dunare prezinta, in momentul de fata, cote scazute ale cursurilor de apa, precum si importante capacitati de stocare disponibile in lacurile de acumulare, situatie care ofera premise favorabile pentru gestionarea unor debite marite in urma topirii zapezilor.

Potrivit legii, primarii au responsabilitatea pentru prevenirea si/sau eliminarea oricarei situatii de obturare, chiar si partiala, a sectiunii de curgere a raurilor si paraielor, prin depozitarea gunoaielor sau a altor tipuri de materiale.

Sursa foto: Agerpres



Citeste si