23 Februarie 2012

Revista presei de business: Statul ii penalizeaza pe cei care economisesc



Vezi mai jos cele mai importante titluri din presa de business

Statul ii penalizeaza pe cei care economisesc.

Contributiile participantilor la pilonul II au fost investite cu o rata medie de profit de peste 13%, insa preturile de consum au crescut cu 20% de la debutul sistemului. In intreaga lume, masurile fara precedent de relaxare a politicii monetare luate de bancile centrale, constand in mentinerea unor niveluri minime istorice ale dobanzilor-cheie, dar mai ales in injectii masive de lichiditate, ii afecteaza negativ pe cei care economisesc pe termen lung, noteaza Finantistii.

Mirajul imobiliar: De la 1.000 de vile de lux visate la 4 proiecte in insolventa

Dezvoltatorul imobiliar cu capital australian South Pacific, cunoscut pentru cartierul construit angajatilor Ministerului Apararii, trece prin clipe dificile dupa ce a fost nevoit sa intre in insolventa cu patru proiecte de locuinte. Norocul companiei sta in faptul ca numai un proiect are constructia avansata, scrie Capital.

South Pacific a achizitionat inainte de criza zeci de hectare de teren in Tunari pentru o serie de proiecte de vile. Turnura pe care a luat-o situatia economica internationala i-a prins doar cu proiectul Sydney Residence finalizat.

De ce mizeaza Guvernul pe lupta anti-evaziune

Lupta impotriva evaziunii fiscale a ramas aproape singura sursa de venituri care sa ne permita sa avem o crestere economica de 1,5%-2%, in 2012, si un deficit bugetar in jur de 2% din PIB, in conditiile in care este putin probabil ca anul agricol sa fie la fel de bun ca 2011, zona euro a reintrat in recesiune, iar absorbtia fondurilor europene lasa de dorit, relateaza Evenimentul Zilei.

Conflictul dintre Occident si Iran ar putea duce barilul de petrol la maxime istorice

Daca situatia din Iran si Siria escaladeaza si apar indicii clare privind o reluare a cresterii economice la nivel mondial, pretul barilului de petrol ar putea exploda oriunde intre 150 si 200 de dolari, ceea ce ar echivala cu scumpirea in Romania a unui litru de benzina cu 1-2 lei, pana la un nivel apropiat de 9 lei pe litru, in cazul sortimentelor de top, relateaza Gandul.

Profitul istoric al Petrom vine de la pompa

Datele financiar-contabile prezentate ieri de conducerea Petrom arata ca in 2011 compania petroliera a realizat performante fara precedent, cu vanzari totale de 22,6 miliarde de lei (5,3 miliarde de euro) si un profit net de 3,7 miliarde de lei (887 de milioane de euro). Profitul din 2011 are o crestere de peste 70% fata de cel realizat in 2010, relateaza Adevarul.



Citeste si