Angajatii Companiei Nationale a Huilei Petrosani (CNH) au obtinut, in urma negocierilor de saptamana trecuta cu sindicatele si cu Ministerul Economiei, plata unor tichete cadou de Paste cu o valoare cuprinsa intre 250 si 400 de lei.
"Cu ocazia sarbatoririi Sfintelor Pasti CNH va acorda tichete cadou (...) pentru salariatii care desfasoara activitate in conditii speciale in cuantum de 400 lei si pentru salariatii care desfasoara activitate la suprafata tichete cadou in cuantum de 250 lei pentru fiecare salariat", se arata intr-un comunicat al companiei, precizeaza Mediafax.

CNH are 6.000 de angajati care lucreaza in subteran, si peste 1.700 de salariati la suprafata.

Minerii de la CNH au organizat saptamana trecuta mai multe proteste si marsuri in Petrosani, cerand, printre altele, majorarea unor sporuri si a pretului de vanzare a carbunelui.

In urma negocierilor cu Ministerul Economiei, actionarul majoritar al CNH, minerii au obtinut plata de tichete cadou pentru luna februarie in valoare de 300 de lei, reprezentand compensarile salariale acceptate printr-un act aditional incheiat la inceputul lunii februarie la contractul colectiv de munca si acceptat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton

Minerii au cerut saptamana trecuta cresterea de la 600 la 700 de lei a sporului de periculozitate.

Compania produce carbune utilizat de doar doua termocentralele din Romania, Mintia si Paroseni, care impreuna produc aproximativ 6% din energia electrica la nivel national.

CNH urmeaza sa fie divizata in acest an, o parte din companie urmand sa fie inclusa intr-o societate energetica nationala, care ulterior va fi provatizata.

Datoriile istorice ale CNH catre bugetul de stat sunt de 1,2 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri