Traian Basescu a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni TV, ca dupa demisia Guvernului Boc i-a propus functia de premier lui Victor Ponta, precizand ca daca liderii USL vor sustine ca nu s-a intamplat asa, va pune la dispozitie atat inregistrarea audio cat si transcrierea discutiei, potrivit Mediafax.

"Presedintele Traian Basescu ia cuvantul, raspunde Crin Antonescu imediat care zice „Buna seara”. Apoi intervine presedintele Romaniei si spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta sa fie desemnat prim-ministru, daca ar dori acest lucru, stiu ca este pregatit, are program, deci totul tine de cum reusim sa formam majoritatile”, apoi se refera la cererea de demisie a presedintelui. La aceasta Crin Antonescu raspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta...”, Ponta n-a raspuns, raspunde Crin Antonescu, e un dialog presedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost data de catre presedintele Basescu.

In continuare, acesta a citit - in timpul emisiunii cu seful statului - transcrierea discutiei dintre presedintele Traian Basescu si liderul PC, Daniel Constantin:

"Daniel Constantin: „Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutii si dumneavoastra...”

Traian Basescu: „Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.
Daniel Constantin: „Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba...”
Traian Basescu: „Nu...”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate (...)” "

Conform moderatorului, pana la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit in discutia referitoare la posibila sa numire in functia de premier.

Un alt pasaj citit de acesta este urmatorul:

"Traian Basescu: „Stati numai o clipa va rog”
Victor Ponta: „Sa nu ne dati ceva decoratii”
Traian Basescu: „Nu, nu, dar pot sa va dau”
Victor Ponta: „Nu, nu, va multumesc, i-ati dat lui Vanghelie, e suficient... (...)”"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, agentiei Mediafax, ca presedintele Basescu nu i-a propus niciodata nimic si, prin urmare, nu avea ce sa refuze, el amintind ca seful statului a declarat recent ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu premier era stabilita din decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Metrorex ar putea plati despagubiri de 188 milioane lei
Setari Cookie-uri