Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,6 a fost inregistrat miercuri in largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, fiind emisa o alerta de tsunami in Oceanul Indian, au anuntat agentiile de geofizica indoneziana si americana, informeaza Mediafax.
Cutremul a fost urmat de o replica violenta, cu magnitudinea de 8,2 grade.

Potrivit primelor informatii, seismul s-a produs la aproape 500 de kilometri in largul coastelor din banda Aceh, la ora locala 8:38. Epicentrul seismului a fost localizat la 10 kilometri adancime, langa Sumatra, potrivit Realitatea.net.

Deocamdata nu exista informatii despre posible victime sau pagube materiale.

Initial, Institutul american de Geofizica (USGS) a anuntat ca magnitudinea seismului a fost de 8,9 grade. O alerta de tsunami a fost emisa pentru intregul Ocean Indian, a precizat USGS.

Potrivit Sky News, locuitorii de pe coasta de est a Indiei au fost informati ca trebuie sa se indeparteze de litoral, dupa ce seismul a fost resimtit in orasele Calcutta, Chennai si Bangalore.

Aceasta regiune este afectata in mod frecvent de cutremure. In decembrie 2004, un cutremur puternic urmat de un tsunami in Oceanul Indian a provocat moartea a 170.000 de persoane in provincia Aceh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri