Orasele mari si metropolele au ridicat stacheta in privinta sustenabilitatii si a eficientei energetice arata datele unui studiu. Proiectul demarat de Institutul de Prosperitate Martin de la Universitatea din Toronto a urmarit evolutia emisiilor de gaze de sera raportate la numarul de locuitori si la productia economica a regiunilor din Statele Unite care depasesc o populatie de 100.000 de locuitori.
Acestia au descoperit ca orasele cu o suprafata mai mare si populatie mai densa asigura unele beneficii mediului inconjurator, mai mult decat orasele mai mici sau suburbiile, potrivit Atlantic Cities .

Astfel orasele cu mai mult de 1,5 milioane de locuitori emit in medie 3,77 de tone de dioxid de carbon per persoana comparativ cu 6,74 de tone de CO2 pentru zonele cu mai putin de 500.000 de locuitori.

Unul dintre factorii care influenteaza semnificativ emisiile de gaze de sera este numarul de automobile care circula zilnic pe strazile unui oras. Astfel orasele in care exista un sistem de transport in comun eficient si care asigura infrastuctura pentru modalitati alternative de deplasare, de genul bicicletelor, sunt mai putin afectate de poluare decat regiunile cu un trafic intens.

Studiul a scos la iveala ca prin concentrarea populatiei in zone mai mici scad efectele negative pe care le are activitatea umana asupra habitatului natural. De exemplu cladirile de apartamente sunt mai usor si mai ieftin de incalzit decat casele aflate in suburbii. Pe langa aceasta gospodariile urbane emit mai putin dioxid de carbon decat cele din zonele suburbane si rurale.

Potrivit datelor emisiile totale de dioxid de carbon cresc odata cu dezvoltarea productiei economice dintr-o zona, insa cu o rata mai mica. Astfel, o crestere a populatiei cu un procent genereaza o crestere a gazelor de sera cu 0,8%, motiv pentru care valoarea lor este procentual mai mica odata cu cresterea numarului de locuitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri