Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat, luni, suspendarea raportului de serviciu al directorului executiv al Centrului Judetean APIA Caras-Severin, Anculia Romica Pavel, arestat pentru coruptie.
Decizia a fost luata sambata si respecta prevederile Legii privind statutul functionarilor publici, arata APIA, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Seful APIA Caras-Severin si primarii orasului Otelu Rosu, Iancu Simion, si localitatii Socol, Ghita Valentin, au fost arestati preventiv, vineri seara, pentru 29 de zile, pentru fapte de coruptie, in baza unor mandate emise de Tribunalul Timis.

Cei doi primari sunt acuzati de luare de mita, fals intelectual sub semnatura privata, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, toate in concurs si asimilate sub infractiunea de coruptie.

Seful APIA Caras- Severin este acuzat de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Procurorii DNA Timisoara au facut, joi, perchezitii la locuinta primarului din Otelu Rosu, Iancu Simion, presedinte interimar al PDL Caras-Severin, dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, dar si la locuinta sefului APIA Caras-Severin, intr-un caz privind fraude intr-un proiect cu fonduri europene.

DNA sustine ca in a doua jumatate a anului 2011 Romica Pavel Anculia a pus in practica o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu-se de influenta sa asupra primarilor din Otelu Rosu si Socol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri