Institutul Clinic Fundeni va inaugura, saptamana aceasta, prima banca de celule stem a unei unitati sanitare de stat.
„Banca de celule stem din cadrul Institutului Clinic Fundeni asigura conditiile obligatorii pentru procesarea celulelor stem hematopoietice, atat pentru pacientii carora li se efectueaza transplant medular la Institutul Clinic Fundeni, cat si pentru donatorii voluntari ale caror celule stem vor fi procesate in banca", potrivit unei invitatii.

Infiintarea bancii vine in contextul in care Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este in curs de finalizare.

Astfel, pacientii vor avea acces la celule de la un donator neinrudit, atat din registrul national, cat si din registrele internationale, se mai arata in comunicat.

Celulele stem stau la baza formarii tesuturilor si organelor; cele hematopoietice sunt responsabile de formarea celulelor din sange (leucocite, hematii si trombocite). Celulele stem hematopoietice (de cordon ombilical) sunt folosite la tratarea unor boli grave, precum cancerul.

Pe piata locala opereaza mai multe banci private de celule stem, printre acestea numarandu-se Cord Blood Center, Banca Centrala de Celule Stem Regina Maria, Cryo-Save, Stem Sure si Biogenis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri