"Razboiul" fostului sef al Fiscului, Sorin Blejnar, cu presedintele PSD, Victor Ponta, dateaza de mai bine de un an si s-a transformat intr-o batalie publica, sfarsita cu rapoarte ajunse pe masa procurorilor DNA si cu plangeri la Parchetul General.

In vara lui 2011, dupa un control facut la casa de avocatura a unuia dintre prietenii si colegii lui Ponta, senatorul PSD, Dan Sova, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sesiza procurorii anticoruptie. Motivul: Societatea Civila de Avocati „Sova&Asociatii" ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la doua companii de stat, complexurile energetice Turceni si Rovinari.

Tot atunci, controlul ANAF se extindea si la casa de avocatura a lui Victor Ponta, suspectat ca ar fi primit, la randul sau, o parte din banii incasati de casa de avocatura a lui Dan Sova de la cele doua societati de stat. Ponta a fost somat de Fisc sa justifice cu documente mai multe sume de bani incasate in urma colaborarii cu „Sova&Asociatii". La 22 iunie, Victor Ponta a primit o invitatie de la ANAF, prin care era solicitat sa prezinte declaratiile de venit pe 2007 si 2008, precum si registrul jurnal de incasari si plati.

Citeste integral articolul Sorin Blejnar, un an de razboi cu Victor Ponta pe Adevarul.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sova, urmarit penal: prejudiciu de 3,5 mil. lei la Turceni si Rovinari