Premierul Victor Ponta a declarat ca fluctuatia pretului la carburanti este influentata de rata de schimb valutar, el sublinind ca in ultimul timp nu au mai avut loc evolutii negative pe curs si ca Guvernul va verifica sa nu apara alte fluctuatii la pretul carburantilor.

"Am initiat un dialog si il vom duce mai departe cu cele patru companii. Sigur ca putem sa luam si niste masuri fiscale, dar exista si din partea lor posibilitatea de limita orice fel de crestere", a spus Ponta, scrie Mediafax.

El a spus ca Guvernul va verifica sa nu apara fluctuatii ale pretului carburantilor dupa ce cursul de schimb nu a mai inregistrat evolutii negative.

"Aceasta fluctuatie e influentata de rata de schimb. E aceasta fluctuatie influentata de rata de schimb. Din fericire, nu au mai fost evolutii negative pe curs. In mod sigur o sa verificam sa nu apara si alte fluctuatii la preturile carburantilor", a spus Ponta.

Premierul a facut apel la existenta unui dialog intre Executiv si benizari.

"Dupa cum stiti, instrumentele statului sunt destul de limitate, din punctul meu de vedere trebuie pastrat un dialog permanent cu cele patru companii. Daca stai cu bratele incrucisate nu faci nimic, daca ii ameninti iar nu faci nimic", a precizat Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Guvernul Ludovic Orban a trecut in pofida boicotului din Parlament