Directorul general al Conpet, Dorin Tudora, il contrazice pe premierul Victor Ponta, si sustine ca ministrul Economiei nu i-a cerut "in mod direct" demiterea lui Corneliu Anastase, tatal Robertei Anastase, care este sef de departament in companie si nu consilier.
Premierul Ponta a declarat joi ca directorul Conpet a refuzat sa il demita pe tatal Robertei Anastase din postul de consilier, desi cererea i-a fost adresata chiar de catre ministrul Economiei, argumentand ca a fost numit la conducerea companiei de fostul ministru de resort in baza unui contract de manager, precizeaza Mediafax.

"Ministrul Economiei, ieri, l-a chemat pe seful de la Compet si i-a zis: «Il demiti pe domnul consilier, nu mai pui pe nimeni in loc». Seful de la Compet i-a zis: «Nu vreau. Eu sunt acolo ca m-a numit fostul ministru si am contract de manager»", a relatat Ponta, la Realitatea TV.

Seful Conpet declara, intr-un comunicat, ca a fost contactat telefonic vineri de catre seful de cabinet al ministrului Economiei Daniel Chitoiu, care i-a cerut dispunerea demiterii din functia de consilier a lui Corneliu Anastase, motivul invocat fiind campania de presa privind salariul tatalui Robertei Anastase ca angajat al companiei.

"Contrar afirmatiilor facute aseara de primul ministru Victor Ponta, nu am avut nicio intalnire cu ministrul Economiei, domnul Daniel Chitoiu, in care acesta sa-mi fi cerut in mod direct demiterea domnului Corneliu Anastase", a declarat Tudora, in comunicat.

El a precizat ca Anastase ocupa functia de sef al Departamentului de Management, Strategie si Comunicare, nu de consilier, iar demiterea unui salariat cu functie de conducere pentru motive care nu tin de persoana sa poate avea loc prin desfiintarea postului, care nu poate fi operata fara concursul Consiliului de Administratie. In caz contrar, compania si directorul general se expun contestarii in instanta, potrivit sursei citate.

"Motivul invocat de reprezentantii Ministerului Economiei nu poate constitui o baza legala pentru demiterea unui angajat al societatii pe care o conduc. Nimeni nu poate solicita o demitere a angajatului doar pe motivul salariului pe care il incaseaza. Nivelele de salarizare din cadrul Conpet au fost stabilite in anul 2007, in raport cu salariul directorului general de atunci. In pozitia pe care o ocupa, domnul Corneliu Anastase primeste aproximativ acelasi salariu ca si ceilalti 7 directori si sefi de departamente din cadrul companiei. In aceasta logica, toti sefii si directorii de departamente de la Conpet ar trebui dati afara din cauza salariilor pe care le incaseaza. Indiferent ce directori ar fi angajati in locul celor actuali, acestia ar incasa aceleasi sume", a spus seful Conpet.

El a adaugat ca firma pe care o conduce nu primeste bani de la bugetul de stat, fiind o societate care a inregistrat anual profit si care si-a achitat la timp obligatiile catre stat si catre terti.

Tudora a mai spus ca Anastase este angajat al Conpet din 2002, unde a indeplinit mai multe functii de conducere, "dovedindu-se profesionist in activitatea sa".

Primul ministru afirmase joi ca salariul incasat de tatal Robertei Anastase de la o companie de stat, de 320 milioane lei vechi lunar, este inacceptabil.

Presa a relatat ca tatal Robertei Anastase, Corneliu Anastase, a castigat in luna martie 2012 un salariu de 35.000 de lei, in calitate de consilier al directorului Conpet.

Potrivit unor documente obtinute de presa, in ianuarie 2009 tatal presedintei Camerei Deputatilor a castigat 7.150 de lei. In ianuarie 2010, avea un salariu de 12.240 de lei, iar in septembrie - 22.131 de lei. In decembrie 2011, salariul lui Anastase a ajuns la 35.068 lei, pentru ca in primele doua luni ale anului 2012 sa scada la 15.067. In martie 2012, Corneliu Anastase a castigat 35.155 lei.

Premierul Ponta a afirmat ca, dupa ce a vazut ca tatal presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, castiga 32.000 de lei lunar, nu i se pare anormala impunerea taxei de solidaritate, spunand ca nu crede ca venitul respectiv e obtinut pe baza aptitudinilor extraordinare, ci pe interes politic.

Conpet Ploiesti a inregistrat in primele trei luni venituri de 95,5 milioane lei (21,7 milioane euro), in scadere cu 1,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, si a consemnat un profit net in urcare cu 3%, la 11,4 milioane de lei (2,6 milioane euro).

Compania, listata pe piata Rasdaq a BVB, administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Ministerul Economiei controleaza 58,71% din capital, iar Fondul Proprietatea detine 29,7% din titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri