Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Initiativa de Centru-Dreapta, la care lucreaza impreuna cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, va fi lansata in cateva zile si va viza constructia unui proiect de tipul CDR din anii '90.
"Initiativa de Centru-Dreapta va fi anuntata in cateva zile si va viza constructia unei alternative, unei forme de opozitie la blocul socialist", a precizat Preda.

Intrebat daca sunt si alti democrat-liberali implicati in acest proiect, Cristian Preda a raspuns: "Exista mai multe persoane. Nu sunt in situatia de a le dezvalui nuumele. Eu am facut public acest angajament si cred ca si ei il vor face cat de curand".

Europarlamentarul PDL a explicat ca miza proiectului "este, evident, una politica, nu de tip ONG".

"Miza va fi politica. Nu vom milita impotriva desfrunzirii arborilor sau pentru salvarea planetei de la incalzirea globala", a adaugat el.

Preda a mai spus ca, in perspectiva aplicarii sistemului majoritar intr-un tur la alegerile parlamentare din acest an, "este inevitabila constituirea unui bloc de dreapta", in care sa se angajeze partide politice, in primul rand PDL, precum si alte forte nereprezentate politic.

Intrebat daca in perspectiva realizarii acestui proiect au existat discutii la nivelul conducerii PDL, Preda a raspuns: "Evident ca sunt discutii. Nu sunt discutii doar intre mine si Mihai Razvan Ungureanu".

Chestionat asupra dorintei democrat-liberalilor de a se ralia unui astfel de proiect, europarlamentarul PDL a raspuns: "Personal, nu am auzit pe nimeni care sa se opuna".

In ceea ce priveste modalitatea de implicare a PDL, Preda a spus ca se va vedea cum va arata PDL dupa analiza rezultatelor alegerilor locale, care va avea loc in Colegiul Director al partidului.

Cristian Preda a explicat insa ca este vorba despre realizarea unei constructii de tipul CDR, insa dupa modelul Conventiei Democrate din anii '90, nu din 2000, cand "PNTCD s-a ascuns sub o forma care nu a mai intrat in Parlament, fiind de fapt actul de deces al PNTCD, partid care nu mai exista decat pe hartie".

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, luni, pentru Mediafax ca alegerile au aratat "un vot negativ la adresa clasei politice" prin faptul ca circa 50% din alegatori nu au votat, precizand ca este momentul propice al analizelor responsabile la nivelul partidelor politice, inclusiv in PDL.

"Faptul ca au votat aproximativ 50% din numarul total al alegatorilor inseamna ca restul de aproximativ 50 de procente nu s-au simtit reprezentati de actuala clasa politica. Vorbim despre un vot negativ la adresa clasei politice si trebuie sa tinem cont ca in cei 22 de ani de democratie marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce inseamna sanctiune, si nu sustinere", a precizat pentru Mediafax Mihai Razvan Ungureanu.

In opinia sa, votul trebuie sa ia in calcul sustinerea unor proiecte viabile care sa poata fi continuate indiferent de natura schimbarilor politice "proiecte vizionare care sa se adreseze bunastarii cetatenilor, si nu satisfacerii intereselor personale".

"Votul negativ perpetuat indica disfunctionalitatile democratiei romanesti. Avem nevoie de vot pozitiv, de votul care sustine proiecte, care sustine implicarea cetatenilor in proiectele esentiale", a apreciat Mihai Razvan Ungureanu.

In opinia fostului premier, este "momentul propice" regruparii fortelor politice din centrul si dreapta spectrului politic romanesc, regruparii cetatenilor care cred in principiile autentice de dreapta "intr-o forta politica noua in care sa se regaseasca partide, asociatii, cetateni".

"Este momentul propice al analizelor responsabile la nivelul partidelor politice existente, inclusiv in PDL, pe seama rezultatelor electorale inregistrate ieri (duminica - n.r.) si aceasta pentru ca nu vrem socialism in Romania", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu declara, la sfarsitul lunii mai, ca se gandeste sa constituie o asociatie, care s-ar putea numi Initiativa Civica de Centru-Dreapta, el opinand totodata ca este nevoie de o regrupare a dreptei in jurul catorva principii pe care le poate exprima o platforma comuna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri