Sesiunea iunie-iulie 2012 a examenului de bacalaureat a inceput luni cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A), iar 8 elevi au fost deja eliminati pentru ca au incercat sa se inspire din diverse surse interzise, informeaza Ministerul Educatiei.

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, in prima zi a acestei probe s-au prezentat 48.408 absolventi de liceu.

Dintre acestia, 8 candidati au fost eliminati din cauza diverselor tentative de frauda la care au recurs. Astfel, trei elevi au fost surprinsi asupra lor cu telefonul mobil, lucru strict interzis de metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat.

Cazurile s-au inregistrat in centre de examen din judetele Constanta si Neamt, respectiv municipiul Bucuresti. Alti 5 elevi (Braila - 2, Gorj - 2, Tulcea - 1) au apelat la materiale ajutatoare, de asemenea, interzise, fapt ce a atras eliminarea lor din examen.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala se va incheia miercuri, 13 iunie, fiind urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) ce se va desfasura in intervalul 13-15 iunie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Profesor din Botosani, acuzat ca a agresat mai multi elevi