Fostul comisar european Günter Verheugen afirma ca situatia lui Adrian Nastase seamana din exterior cu ce se intampla in Ucraina si ca anticipeaza alte condamnari ale unor politicieni romani pentru acte de coruptie.

Wall-Street.ro a stat de vorba cu fostul comisar european pentru extindere, cel care a colaborat foarte mult cu Adrian Nastase pe vremea cand Romania se pregatea de aderarea la Uniunea Europeana.

“Eu l-am avertizat pe Adrian Nastase inca de pe vremea cand lucram cu el. <<Daca nu rezolvi problemele cu coruptia, vei avea probleme in viitor!>>. Nu mi-a placut de Adrian Nastase de la bun inceput. Nu stiu daca a vrut cu adevarat sa se sinucida sau daca a fost o inscenare, insa aceasta intamplare va afecta imaginea Romaniei in strainatate”, a declarat Günter Verheugen, pentru wall-street.ro.

Günter Verheugen a fost comisar european responsabil cu extinderea Uniunii (1999-2004), iar ulterior, pana in 2010, comisar pentru industrie. Verheugen, in prezent lobbist, a facut aceste declaratii dupa evenimentul World Investment Conference, un forum dedicat investitiilor straine directe, care are loc in orasul La Baule-Escoublac din Franta.

In opinia lui Verheugen, cazul lui Adrian Nastase este comparabil cu situatia Iuliei Timosenko, care ispaseste din 2011 o pedeapsa cu inchisoarea de sapte ani pentru depasirea atributiilor de premier, prin semnarea in 2009 a unui acord cu Rusia privind livrarile de gaz.

“Iulia Timosenko ar trebui arestata pentru cu totul alte acte de coruptie. Ea este corupta din cap pana in picioare. Voi, romanii, aveti norocul unor politicieni care nu sunt la fel de corupti precum cei din Ucraina, insa trebuie sa faceti ceva pentru a schimba clasa politica din prezent. Politicienii vostri trebuie sa inteleaga ca statul nu este proprietatea lor personala”, a mai spus Günter Verheugen.

Extinderea Uniunii Europene spre Est a fost unul dintre obiectivele mandatului de comisar al lui Günter Verheugen, asa ca politicianul german a interactionat frecvent cu fostul premier Adrian Nastase, analizand impreuna situatia unor domenii importante inainte de aderarea Romaniei la UE.

El se declara dezamagit de evolutia tarii noastre dupa aderarea la UE.

“Anticipam eliminarea coruptiei, dar nu ati reusit acest lucru. Ma astept sa vedem si alti politiceni romani condamnati la inchisoare pentru fapte de coruptie. In opinia mea, justitia romaneasca este controlata politic si acest lucru s-a vazut indiferent de cine a fost la guvernare”, a explicat fostul comisar european.

Citeste si Ce spune fostul premier francez Raffarin despre situatia lui A. Nastase


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si