Presedintele Traian Basescu a incheiat sesiunea de dezbateri din sedinta extraordinara a Parlamentului, raspunzand la acuzele aduse de USL. In finalul discursului, presedintele a declarat ca are constiinta impacata ca si-a facut datoria fata de tara si popor si a lasat o hartie alba pentru Crin Antonescu, pentru eventuala demisie, daca nu va fi revocat din functie. Vezi mai jos discursul presedintelui.
"Ma acuzati ca am dezbinat si am sa va aduc aminte un element important: impreuna cu dvs, in urma unor analize extrem de serioase s-au dat solutiile pentru sistemul de educatie romanesc. Am reusit sa semnam un pact pentru educatie, care a dus la noua lege a educatiei, Toate partidele l-au semnat. Pe urma, ati inteles dezastrul in imaginea dvs a unei cooperari si atunci ati preferat confruntarea. Vroiati sa reveniti la sistemul clientelar din licee si universitati. Sansa a fost sa avem un Guvern curajos care si-a asumat legea in Parlament".

"Am facut incercari uriase sa fim impreuna in sprijinul romanilor. Nu puteti sa imi cereti un sistem care sa proteje parlamentarii de responsabilitate in fata legii. Asta a suparat pe mukti foarte tare. Va garantez ca atata timp cat voi fi presedinte, cu mine nu va reusi sa faca nimeni niciun compromis: eu nu fac interventii nici la procurori, nici la judecatori, nici la politisti. Stiu ca uneori s-au suparat si cei din PDL, dar asa e viata".

"Unul din ministri dvs spunea zilele acestea pe prabusirea leului ca nu e nicio problema, facem mai multi bani la buget. Dar cele cateva sute de mii de romani ci credite la banci au fost adusi in situatii dificile. Poate va ganditi la impactul actiunilor dvs politice".

"Ati vazut vreun dictator care sa dea opozitie functia de prim ministru care sa dea opozitiei cel mai puternic serviciu de informatii interne, sefia singurului serviciu de informatii externe. Daca n-ati vazut, mai cautati dictatori".

"Am inteles de la dl senator Antonescu ca vorbele sunt fapte. Domnule senator, va atentionez ca ati faptuit destituirea a 6 judecatori de la CC (n.red. Curtea Constitutionala). Inteleg ca v-ati angajat ca veti respecta toate angajamentele internationale. Cel mai puternic nu este scris: respectarea statului de drept, pe care nu il mai faceti acum. Am inteles ca dl senator Sova era framantat ca de ce ma supara faptul ca ia justitia de la cineva. Justitia nu trebuie luata de nicaieri, din independenta ei si nu trebuie anexata intereselor de partid sau intereselor infractorilor."

"Am un mare regret: am numit 2 prim ministri: Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta. Paradoxal, dupa ce au ajuns la palatul Victoria amandoi si-au propus suspendarea Presedintelui. I-am vazut pe amandoi cu ochii blanzi si umezi inainte sa le dau mandatul si apoi marionete ale proprilor partide si intereselor din partide".

"Regretul meu este ca am auzit foarte multe minciuni legate de activitatea mea si foarte putine abordari legat de ce este de facut pentru in tara asta. Poate, in finalul unui discurs, sa aveti grija de tara si de oamenii ei. Inseamna sa respectati legile, sa aplicati legea educatiei asa cum este ea, sa se aplice cele 4 coduri trecute prin parlament, sa creati locuri de munca, sa nu va atingeti de justitie si de institutiile statului. N-aveti cum sa intelegeti care este sentimentul unui Presedinte care trebuie sa treaca cu tara si poporul lui printr o criza grea. Am fost partener cu Guvernul si cu majoritatea parlamentara intr o perioada extrem de grea, stiu ca s-au luat masuri care i-au afectat oameni. Am facut o pentru a evita un rau mai mare, in care nu mai uteam asigura salarii, pensii, functionarea statului. Am constiinta impacata ca mi am facut datoria fata de tara mea, fata de poporul mea. O zi buna!".

"O mica observatie: eu sunt la Cotroceni, astept eventual decizia CC care sa stabileasca presedintele interimar. Dar daca nu veti avea o astfel de decizie, tot puteti sa ma cautati, domnule Antonescu, pentru ca va las o foaie pe care sa va scrieti ce ati promis, daca eu voi castiga referendumul".

Liderul PNL si presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat in plenul Parlamentului ca daca presedintele Traian Basescu nu va fi demis prin referendum se va retrage din viata politica.“Veti fi sau nu suspendat, veti fi sau nu demis ne cam despartim. Daca nu veti fi demis la referendum eu ma retrag din viata politica”, a declarat Antonescu, informeaza 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri