Dupa suspendarea lui Traian Basescu, Crin Antonescu va deveni presedinte al Romaniei, din postura de sef al Senatului. Acest lucru se va produce cel mai probabil luni, scrie Adevarul.
Conform primului alineat din articolul 98 al Constitutiei Romaniei, "daca functia de presedinte devine vacanta ori daca presedintele este suspendat din functie sau daca se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor".

In declaratia sustinuta vineri, imediat dupa suspendarea din functie a lui Traian Basescu, Crin Antonescu a afirmat ca nu va fi un presedinte jucator pentru ca nu a ajuns in functie prin votul romanilor.

"Indeplinesc temporar atributii ale presedintelui, jucator, deci voi fi un presedinte interimar", a spus el.

Citeste mai mult in Adevarul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri