CSM anunta ca a incuviintat, marti, la solicitarea DNA, perchezitionarea biroului folosit de procurorul George Balan, membru al CSM, si a biroului si locuintei procurorului Marcel Sampetru, detasat la CSM, ambii avand calitatea de invinuiti.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui George Balan, membru al CSM, si a consilierului acestuia, Marcel Sampetru, fost adjunct al procurorului general in perioada mandatului lui Ilie Botos, au spus sursele citate.

DNA a obtinut aviz de la CSM pentru perchezitia de miercuri.

Potrivit acuzatiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI in scopul obtinerii sprijinului politic, pentru a fi numiti procuror-sef al DNA si procuror general al Romaniei, dar negociau si alte functii de conducere din Ministerul Public.

Consiliul Superior al Magistraturii anunta ca a incuviintat, marti, la solicitarea DNA, perchezitionarea biroului folosit de procurorul George Balan, membru al CSM, si a biroului si locuintei procurorului Marcel Sampetru, detasat la CSM, ambii avand calitatea de invinuiti.

"In baza art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat ieri, 10 iulie 2012, perchezitionarea biroului folosit de invinuitul George Balan, procuror, membru al CSM, si a biroului, respectiv, a domiciliului invinuitului Marcel Sampetru, procuror in cadrul PICCJ, actualmente detasat la CSM", se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al CSM.

Solicitarea de incuviintare a perchezitiei domiciliare a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie-Structura Centrala.

Procurorii George Balan, membru CSM, si Marcel Sampetru, cercetati de procurorii anticoruptie, au fost suspendati din functii, miercuri, de catre Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat presedintele CSM, Alina Ghica.