Campioana olimpica la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sambata in finala categoriei 48 de kilograme, la JO de la Londra, si a adus prima medalie pentru Romania la competitia din Marea Britanie, scrie Mediafax.
[UPDATE] Brazilianca Sarah Menezes s-a impus in finala cu 11-1, iar Alina Dumitru a obtinut medalia de argint, potrivit GSP.ro

Confruntarea dintre Alina Dumitru si japoneza Tomoko Fukumi a fost artagoasa inca din debut, campioana noastra reusind sa puncteze dupa un minut si jumatate, 10-0, performanta care a facut sa se auda scandarea "Romania, Romania" in tribune.

Nipona Tomoko Fukumi, vicecampioana mondiala en-titre si campioana mondiala in 2009, a fost adversara pe care Alina Dumitru nu a invins-o niciodata in cele patru confruntari anterioare. Lupta de sambata a fost insa cea mai pretioasa, sportiva antrenata de Florin Bercean reusind sa invinga si sa se califice in finala categoriei, la patru ani distanta de cand cucerea aurul la Beijing. Alina Dumitru va cuceri astfel prima medalie pentru delegatia Romaniei, aur sau argint, finala fiind programata tot sambata.

In prima lupta de la JO, in turul doi, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizata cu cartonas galben, pentru gest nesportiv. In sferturi, campioana olimpica a categoriei a trecut la mare lupta, dupa Golden Score, de mongoleza Urantsetseg Munkhbat, castigand grupa B, dar acuzand lovituri la cot si degetele picioarelor.

Alina Dumitru a anuntat anterior JO de la Londra ca este ultima sa participare si isi va incheia cariera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri