Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat ieri rezultatele oficiale inregistrate la referendumul pentru demiterea presedintelui dupa centralizarea a 99,97% din sectiile de votare. Conform acestor date, doar 46,23% din romani au mers la urne, ceea ce inseamna ca pragul electoral de 50% nu a fost depasit si, cel mai probabil, Curtea Constitutionala va declara referendumul invalid.

Potrivit legii, referendumul de demitere a presedintelui este valid daca prezenta la urne depaseste 50% + 1 din numarul cetatenilor cu drept de vot. Rezultatele finale vor fi anuntate miercuri, dar reprezentantii BEC sustin ca nu se mai poate intampla nimic semnificativ, conform Adevarul.ro.

Cea mai mica prezenta la vot s-a inregistrat in judetul Harghita (11,56%), iar cea mai mare - in judetul Olt (74,71%). Ca zone geografice, Ardealul s-a remarcat printr-un absenteism pronuntat, in timp ce Oltenia si Muntenia au avut o prezenta mai ridicata. Surpriza a fost Moldova, unde s-au inregistrat procente relativ mici, tinand cont ca este vorba de o zona cunoscuta ca un fief al USL.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri