Curtea Constitutionala a amanat decizia privind referendumul din 29 iunie pentru aceasta dimineata, la ora 9. Conform unor surse Realitatea TV, judecatorii Curtii asteapta mai multe documente si informatii suplimentare de la Biroul Electoral Central (BEC) sau de la Institutul National de Statistica (INS)

Decizia CCR nu este una usoara. USL a sustinut ca decizia trebuie fundamentata pe un cvorum care armonizeaza datele INS cu datele MAI, potrivit USL, care apreciaza ca o hotarare a CC bazata pe un cvorum excesiv, respectiv pe "Romania ipotetica", si nu pe "Romania reala", va adanci criza politica.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate de BEC.

BEC a anuntat, luni, dupa centralizarea rezultatelor din 99,97% din sectiile de votare, ca participarea la referendum a fost de 46,23%, iar, dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Presedintele cheama la consultari societatea civila pentru referendum