Curtea Constitutionala a decis sa amane pana pe 12 septembrie pronuntarea in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, potrivit unor surse ale Realitatea TV.

In aceste conditii, Crin Antonescu ramane presedinte interimar pana la acea data.

Curtea Constitutionala a reluat, joi dimineata, sedinta pe tema rezultatului referendumului de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu, amanata miercuri seara dupa ce a solicitat informatii MAI si INS.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor declarau, pentru Mediafax miercuri seara, ca institutiei i-au fost solicitate de catre Curtea Constitutionala, miercuri, precizari privind numarul de persoane aflate pe listele electorale in 29 iulie si ca a fost deja comunicat ca acesta este de 18.292.514.

In 24 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat ca numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, miercuri seara, ca stia ca decizia CC privind referendumul va fi luata joi, ca amanarea acesteia nu il ingrijoreaza si ca CC trebuie sa aiba la dosar "documente originale, nu trimise la BEC".

Traian Basescu a facut aceste declaratii la plecarea de la sediul sau de campanie.

Basescu a spus, raspunzand unei intrebari, ca stia ca decizia CC va fi joi, mentionand ca nu este ingrijorat de amanare.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate miercuri de BEC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si