Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achizitii in cadrul ANAF si alte 17 persoane raman in arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti le-a respins, marti, recursurile in dosarul in care sunt cercetati pentru evaziune fiscala.
In 26 iulie, Tribunalul Bucuresti a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru Nicusor Dragan, Dan Stroe, Tudor Constantin, Vasile Petre, Mirela Doina Petrescu, Florin Ivanus, Viorel Cazan, Ionel Petcu, Neculai Martas, Stelian Vintila, Marian Eduard Gusti, Mircea Radina, Ionut Robert Chiripus, Gabi Mircea Fertu, Marius Sorin Cune, Luca Galavotti, Alin Mihai Teodorescu, Emil Marius Cilibeanu si Sorin Stuparu, relateaza Mediafax.

Decizia a fost contestata de cei 19 la Curtea de Apel Bucuresti, care marti le-a respins recursurile, astfel ca acestia vor fi cercetati in continuare in stare de arest preventiv.

Un alt complet de judecata de la Tribunalul Bucuresti a emis, in 26 iulie, mandate de arestare preventiva pentru Octavian Grecu, zis "Butoane", ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, omul de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly, cunoscut in presa mondena drept fostul iubit al Ginei Pistol, Daniel Nitu, director la firma acestuia, Cristian Valeriu Sava, Madalina Elena Naipeanu, Nadia Pacala, Andrei Valentin Gazdac, Stefan Aurel Druga, Florin Bogdan Silinescu, Valeriu Muja, Doru Moale, Lili Florin Deliu, Marian Bordei, Bogdan Moise, Stelian Ficleanu, Marius Petrache, Svetlana Anton, Florin Mihai Dumitriu si Valentin Rus.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de cei 20 la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide miercuri daca acestia raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucuresti - reprezentata de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucuresti - reprezentata de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov - reprezentata de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu - reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Livia Ioana Gazdac.

Procurorii DIICOT spun ca activitatea infractionala a acestora, toti invinuiti in dosar, a fost sprijinita in diferite forme de Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in ANAF, Elena Madalina Naipeanu, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, toti comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata in judetul Giurgiu a fost sprijinita de Octavian Grecu, zis "Butoane", au precizat procurorii.
Senatorul Cezar Magureanu este cercetat in libertate in acest caz, fiind acuzat ca i-a sprijinit pe ginerele si fiica lui.

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost audiat, in 27 iulie, de procurorii DIICOT in cazul senatorului Cezar Magureanu.

Sorin Blejnar a confirmat atunci ca fiica senatorului, Raluca Gazdac, a fost in audienta la el, la ANAF, precizand insa ca oricine solicita audienta era primit. El a sustinut ca nu a intervenit in niciunul dintre controalele facute la firmele familiei fiicei senatorului.

Agentia Mediafax relata, in octombrie 2011, ca Octavian Grecu, cunoscut sub numele de Butoane, apare ca girant intr-un contract de imprumut intre firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Magureanu si o institutie bancara, in acelasi contract fiind girant si fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le detine in proprietate.

Numele lui Octavian Grecu a revenit in atentia presei in contextul agresiunii careia i-a cazut victima baschetbalistul american Chauncey Hardy, intr-un bar din Giurgiu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri