Muzeul Taranului Roman din Capitala urmeaza sa fie supus unor lucrari de consolidare si restaurare, ce vor dura doi ani si vor necesita o finantare estimata la 6.306.250 de euro, fara TVA, potrivit anuntului licitatiei organizate pentru atribuirea contractului.

Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN), in subordinea caruia functioneaza Muzeul Taranului Roman, a anuntat licitatia pentru atribuirea contractului de executie de lucrari de consolidare si restaurare la corpurile C, C1, C2 ale cladirii muzeului.

Valoarea estimata a contractului, fara TVA, este de 6.306.250 de euro, iar termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Restaurarea Muzeului Taranului Roman face parte dintr-un program de restaurare a peste 20 de monumente istorice din tara derulat de MCPN prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP) cu finantare majoritara (aproximativ 80%) dintr-un imprumut contractat de Guvernul Romaniei in 2006 de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Restul finantarii, de circa 20% pentru fiecare obiectiv, trebuie asigurat din bugetul de stat.

Citeste articolul complet pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Palatul Patriarhiei va fi restaurat cu 15 mil. euro