Presedintele Traian Basescu a revenit, marti, la Palatul Cotroceni, dupa 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie si dupa ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru ca acesta sa fie validat, scrie Mediafax.
Presedintele, aflat intr-o masina escortata de alte vehicule ale SPP si Politie, a intrat in incinta Palatului Cotroceni prin poarta principala de la Platoul Marinescu.

Seful statului nu are un program public anuntat pentru aceasta prima zi in urma revenirii in functie, nefiind insa exclusa o declaratie a acestuia in cursul zilei, asteptata in conditiile in care Traian Basescu nu a mai avut nicio declaratie programata de mai bine de doua saptamani.

Printre primele lucruri asteptate ca Basescu sa le faca dupa reinstalarea la Palatul Cotroceni, care presupune si desigilarea biroului sau, este sa renumeasca in functie echipa sa de consilieri, in conditiile in care unii dintre ei si-au dat demisia imediat dupa suspendare, iar ceilalti au fost demisi in perioada interimatului lui Crin Antonescu.



Hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie a fost publicata, luni seara, in Monitorul Oficial, moment de la care presedintele Traian Basescu se putea reintoarce la Palatul Cotroceni, pentru reluarea mandatului.

Hotararea 6 din 21 august a Curtii Constitutionale privind organizarea referendumului si rezultatele acestuia a fost publicata dupa aproximativ trei ore de la citirea actului in Parlament.

Hotararea a fost citita in fata plenului reunit, luni, de catre judecatorul Stefan Minea. Parlamentarii USL au iesit din sala la momentul citirii documentului, desi acestia venisera la plen pentru a asigura cvorumul.

Curtea Constitutionala a transat in 21 august problema referendumului, dupa revenirea asupra unor termene prevazute anterior - 12 septembrie si 31 august. In aceasta perioada, controverse au vizat in special listele electorale.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri