Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la iesirea de la discutiile cu reprezentantii UMF din Targu Mures, ca Legea educatiei ar putea fi schimbata pana la sfarsitul anului, intrucat are "prevederi aberante", "care impiedica promovarea unor noi cadre didactice", informeaza Mediafax.
Victor Ponta a afirmat, dupa ce a participat la discutii cu reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, unde a venit insotit de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca asteapta "solutia legala, corecta si echitabila" pentru aceasta institutie de invatamant.

"Sunt aici alaturi de ministrul Educatiei, sarcina principala evident ii apartine ministrului Educatiei, pentru a discuta cu conducerea si cu cadrele didactice din cadrul UMF solutia legala, corecta si echitabila pentru ca aceasta universitate de mare prestigiu sa-si desfasoare activitatea in interesul studentilor, in interesul celor care ar beneficia de viitorii medici si intr-un final in interesul cadrelor didactice. Din punctul meu de vedere - si am spus lucrul acesta si cand eram in opozitie, o spun cu atat mai mult acum, cand sunt la conducerea Guvernului - nu este o idee buna si nu trebuie sa avem facultati separate", a afirmat premierul.

El a adaugat ca, pe de alta parte, UMF Targu Mures este declarata, prin Legea educatiei, universitate multiculturala, si ca atare va trebui sa asigure reprezentanti maghiari in structurile de conducere ale Universitatii, in proportie de o treime, in timp ce romanii ar trebui sa constituie celelalte doua treimi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri