Fostul sef de stat Ion Iliescu a fost huiduit si apostrofat de un grup de revolutionari aflati in fata sediului central al PSD, care i-au cerut demiterea secretarului de stat Sorin Mester si rezolvarea situatiei revolutionarilor.
Revolutionarii s-au strans luni dimineata in fata sediului PSD din Soseaua Kiseleff, pentru a protesta in paralel cu sedinta saptamanala a conducerii PSD, scrie Mediafax.

Ei au scandat "Jos Iliescu!", "PSD fara Iliescu!" si au cerut ca un reprezentant al conducerii partidului sa vina la discutii.

Iliescu a venit la sedinta PSD programata luni dimineata, dar a folosit intrarea din spatele sediului, in conditiile in care revolutionarii scandau in fata.

Dupa zece minute de la sosire, Iliescu a iesit din sesiul PSD si a mers in mijlocul revolutionarilor, care l-au huiduit si apostrofat.

"Nu se poate sa va bateti joc de noi! Ce suntem, caini? Am ajuns milogi!", i-au spus revolutionarii lui Iliescu. Ei i-au mai spus ca isi doresc recapatarea drepturilor luate abuziv.

Fostul sef de stat le-a spus revolutionarilor ca fostul premier Emil Boc a eliminat aceste drepturi.

"Acum Guvernul cauta solutii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an", le-a spus Iliescu protestatarilor.

"Nu ne intereseaza pe noi, domnul presedinte", i-au replicat acestia.

"Bai, va intereseaza sau nu, este un calcul", le-a spus Iliescu. "Mester cauta solutii. Cine va incita impotriva lui Mester? Este singurul om care cauta solutii cu corectitudine. El a inceput sa discute cu asociatiile. Tu imi spui mie? Eu discut cu el concret", a spus Iliescu.
El le-a spus revolutionarilor ca sunt incitati impotriva lui Mester.

"Mai, asta e o porcarie ceea ce faceti voi", le-a mai spus Iliescu.

Dupa circa 25 de minute de discutii aprinse cu revolutionarii, Iliescu s-a retras in sediul PSD, acestia continuand sa scandeze impotriva PSD si a USL, reprosandu-le faptul ca, de cand au venit la putere, nu au rezolvat situatia revolutionarilor.

Iliescu: Cutean a fost un om corect, Maries l-a bagat la inchisoare


Fostul sef de stat Ion Iliescu a sustinut, luni, in fata revolutionarilor care il huiduiau si apostrofau la sediul PSD, ca Emilian Cutean a fost un om corect si ca acesta a fost bagat la inchisoare de catre Doru Maries.

"Emil Cutean a fost un om corect. El (Sorin Mester - n.r ) i-a cerut lui Cutean sa vina sa descifreze niste lucruri", le-a spus Iliescu revolutionarilor care i-au reprosat faptul ca Emil Cutean nu are ce sa caute, fiind acum detinut, in procedura de evaluare si documentare.

"E vinovat, e detinut?", a fost intrebat Iliescu, el admitand ca Emil Cutean a fost inchis, fiind gasit vinovat de instanta.

"Este. A cerut o perioada ca sa lucreze pe documente", le-a spus Iliescu revolutionarilor.

"Ce sa lucreze, ala din puscarie, de ce sa lucreze?", i-au replicat revolutionarii.

"Ce aveti voi ma cu Cutean? Ce v-a facut Cutean? Ce a facut? Nu v-a facut nimic rau Cutean. Maries l-a bagat la inchisoare, ca sa stiti.

Maries. Voi sunteti oamenii lui Maries? Atunci de ce preluati niste formule promovate de el?", le-a spus la randul sau Iliescu.

In februarie, fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de catre Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani de detentie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, intr-o perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri