Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa sustina in continuare in Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar daca presedintele Traian Basescu "isi mai doreste din cand in cand sa fie prim-ministru".
"Chiar daca presedintele din cand in cand isi mai doreste sa fie prim-ministru si nu-i place cum e cu Bac-ul, va rog sa mergeti in Parlament sa sustineti adoptarea legii pentru a gasi solutia corecta, asa cum am facut-o", a spus Ponta ministrului Educatiei, la inceputul sedintei de guvern, in fata jurnalistilor, scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, in sensul eliminarii dispozitiilor prin care se reglementeaza bacalaureatul profesional, sustinand ca insuficienta reglementarea a acestuia este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Presedintele afirma ca pentru competitivitatea educationala a Romaniei este nevoie de stabilitate si predictibilitate in arhitectura sistemului educational si, concomitent, de interventie pe proces educational - calitatea cadrelor didactice, relatia cu angajatorii - si pe continuturi - programa scolara, practica.

Potrivit sefului statului, avand in vedere dispozitiile Legii educatiei nationale, noua lege nu este oportuna intrucat introducerea intempestiva si fara fundamentare a unui nou tip de bacalaureat, cel profesional, este de natura sa afecteze coerenta sistemului de educatie.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara marti seara la RFI ca "presedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educatie, care-si imagineaza ca legea pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea nu este deloc perfectibila".

In replica, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, actual consilier prezidential, a declarat, la RFI, ca este inacceptabil sa modifici Bacalaureatul la o luna dupa inceperea scolii si ca ministrul Ecaterina Andronescu trebuie "sa decida in sfarsit sa fie contemporana cu anul 2012".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri