Fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu a declarat ca PDL va depune, saptamana viitoare, o motiune simpla pe buget, in care cere depunerea bugetului pe 2013 in Parlament pana la 1 noiembrie, el mentionand ca Victor Ponta este cel mai incompetent premier al Romaniei, conform Mediafax.
Ialomitianu a sustinut, duminica, o conferinta de presa la sediul central al PDL.

"Cat de incompetent poate fi cineva care face rectificare si se plange apoi ca nu are bani?", a spus Ialomitianu, referindu-se la declaratii recente ale premierului Ponta.

Ialomitianu a spus ca Victor Ponta este cel mai incompetent premier al Romaniei.

"Ponta a distrus tot ce am construit anul trecut", a spus Ialomitianu.

El a precizat ca saptamana viitoare PDL va depune o motiune simpla pe buget, intitulata "Guvernul USL, frana de motor a bugetului". Fostul ministru a precizat ca PDL cere ca bugetul pe 2013 sa fie depus la Parlament pana pe 1 noiembrie, inainte de alegeri.

Ialomitianu a spus ca greselile majore ale Guvernului au fost rectificarea bugetara si prabusirea leului, cauzata de criza politica din vara.

Fostul ministru a mai declarat ca Victor Ponta minte atunci cand spune ca a trebuit sa taie de la investitii pentru a plati salariile si pensiile.

PDL depusese o motiune simpla pe tema bugetului, insa a solicitat apoi, saptamana trecuta, retragerea acesteia. Biroul Permanent al Camerei a acceptat aceasta solicitare. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a explicat ca a cerut retragerea motiunii pentru a modifica textul care solicita demisia ministrului de Finante.

Premierul Victor Ponta a declarat ca regreta faptul ca democrat-liberalii au decis sa-si retraga motiunea simpla pe buget, afirmand ca spera ca PDL sa faca pana la urma aceasta "greseala" care ar aduce formatiunea la un scor electoral de sub 10%.

Ponta a fost intrebat cum vede faptul ca PDL a decis sa retraga motiunea simpla pe buget depusa in Camera Deputatilor inainte de dezbaterea acesteia.

"Au facut doua motiuni, s-au facut de ras cu amandoua, nu doar ca nu au avut niciun argument de critica, ci pentru ca ne-au dat noua ocazia sa le aducem aminte oamenilor ce au facut ei rau si pe educatie si pe agricultura. Am vazut ca nu au votat nici macar deputatii PDL motiunile lor. Eu regret, de abia as fi asteptat sa fie o motiune pe buget sa ii domnul ministru Georgescu putin la rost sa va spuna cate gauri si cate hotii a mostenit la ministerul de Finante. Sper sa faca greseala sa faca aceasta motiune, pentru ca va fi un moment extraodinar pentru PDL, cred ca se duc sub 10%", a afirmat Victor Ponta.

Prioritatea actuala a Guvernului este identificarea fondurilor pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor, deoarece constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului, afirma premierul Ponta.

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta la Pro TV.

El a explicat astfel ca a constatat ca fosta administratie a aprobat un buget din care lipseste finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din acest an, in conditiile in care cererile de alocari insumeaza 3,5 miliarde lei, reprezentand necesarul minim pana la sfarsitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primariilor pentru indemnizatiile destinate insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

Ministerul Finantelor va acoperi o parte dintre aceste solicitari, in principal pentru agricultura prin subventii si ajutoare, prin realocari de fonduri, incasari suplimentare si sumele obtinute din vanzarea licentelor 4G.

Ponta a asigurat insa ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.

Sursa foto: www.ialomitianu.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri