Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi dimineata, la Palatul Cotroceni, pe liderul georgian Mihail Saakasvili, cu care a glumit pe tema alegerilor pierdute de formatiunea acestuia, afirmand ca pot plange impreuna pentru ca fiecare dintre ei a ramas in opozitie fata de guvern, informeaza Mediafax.
"Cum merg lucrurile in Georgia? Ati ramas si dumneavoastra in opozitie cu guvernul dumneavoastra. Asa ca acum putem plange impreuna", i-a spus Basescu liderului georgian.

El l-a intrebat pe Mihail Saakasvili si daca noul Guvern de la Tbilisi va mentine linia pro-occidentala.

Mihail Saakasvili l-a informat ca formatiunea sa a primit asigurari ca noile autoritati vor mentine "drumul de apropiere" fata de NATO si UE, adaugand ca va acorda tot sprijinul sau in acest sens.

Liderul georgian a mai aratat ca noul guvern din tara sa mosteneste un buget de surplus si are in acest sens un avantaj spre deosebire de perioada cand a venit el la putere si situatia financiara a tarii nu era deloc buna.

Mihail Saakasvili se afla la Bucuresti pentru a participa la Congresul PPE, el apreciind ca aceasta reuniune este cea mai dinamica dintre toate congresele popularilor la care el a asistat.

"Probabil dezbaterile au luat si ceva din energia dumneavoastra", i-a mai spus Saakasvili lui Basescu.

Presedintele georgian l-a numit miercuri in functia de premier pe miliardarul Bidzina Ivanisvili, a carui coalitie de opozitie a castigat alegerile legislative la 1 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri