Un alpinist de 26 de ani din Bucuresti a murit, sambata seara, dupa ce a cazut cativa zeci de metri intr-o prapastie din zona numita Caldarea Fundul Caprei, de pe versantul argesean la Masivului Fagaras.

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, un prieten al alpinistului a sunat la 112, dupa ce l-a cautat in zona si nu l-a gasit, relateaza Mediafax.

"Este un alpinist de 26 de ani, din Capitala, care, din primele noastre date, rezulta ca a incercat sa scurteze traseul de coborare pentru a ajunge la locul unde isi lasase autoturismul inainte de a incepe actiunea de urcare, si, in zona de abrupt a cazut cativa zeci de metri intr-o prapastie din partea superioara a Caldarii Fundul Caprei. La fata locului, in urma apelului prietenului sau s-au deplasat cinci salvamontisti si doi jandarmi montani care au reperat victima si urmeaza sa o scoata din prapastie", a declarat Ion Sanduloiu.

La ora transmiterii acestei stiri, echipa de interventie a salvamontistilor si jandarmilor montani urmeaza sa preia trupul neinsufletit al alpinistului si sa-l transporte pana la soseaua Transfagarasan, de unde va fi luat de o masina a Serviciului Medico Legal Arges si transportat la morga din Pitesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Zapada de aproape un metru la Balea Lac, in muntii Fagaras