Istoricul Neagu Djuvara va primi, marti, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, in cadrul unei ceremonii care se va desfasura incepand cu ora 10.00, in Sala Stoicescu a Palatului Facultatii de Drept, informeaza Mediafax.
Memorialist, filosof al istoriei si istoric, Neagu Djuvara este unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanti intelectuali romani.

Doctor Honoris Causa este un titlu onorific acordat unor persoane eminente de catre o universitate, o institutie de inalte studii sau de o organizatie care le grupeaza pe cele doua. Acest titlu se acorda in special persoanelor care s-au distins in anumite domenii profesionale, sociale sau politice.

Neagu Djuvara s-a nascut la Bucuresti, in 1916, intr-o familie de origine aromana care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati si universitari. S-a format ca om de stiinta in cadrul studiilor sale de istorie si drept de la Paris, in perioada interbelica. Intrat prin concurs la Ministerul de Externe, in mai 1943, este trimis ofiter diplomatic la Stockholm in dimineata zilei de 23 august 1944, in legatura cu negocierile de pace cu Uniunea Sovietica.

Numit secretar de legatie la Stockholm de guvernul Sanatescu, Neagu Djuvara va ramane in Suedia pana in septembrie 1947, cand comunistii preiau si Externele. Implicat in procesele politice din toamna lui 1947, acesta hotaraste sa ramana in exil, militand pana in 1961 in diverse organizatii ale exilului romanesc.

In 1961, pleaca in Africa, in Republica Niger, unde va sta 23 de ani in calitate de consilier diplomatic si juridic al Ministerului Afacerilor Straine. Intre timp, reia studiile de filosofie la Sorbona. In mai 1972, obtine doctoratul de stat la Sorbona, cu o teza de filosofie a istoriei, iar mai tarziu obtine si o diploma a Institutului National de Limbi si Civilizatii Orientale de la Paris.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri