Aaron Sorkin, scenaristul filmului despre viata lui Steve Jobs, a dezvaluit ca se intalneste cu persoanele din viata cofondatorului companiei Apple care au avut de-a face cu lansarea Macintosh, precizand ca principalele scene din pelicula vor avea loc in contextul lansarii unui nou produs Apple.
Potrivit bbc.co.uk, laureatul cu Oscar Aaron Sorkin a spus ca isi doreste ca filmul sau despre cofondatorul Apple, Steve Jobs, sa fie realizat in stilul "real-time", respectiv evenimentele descrise in aceasta pelicula se vor desfasura in intregime in intervalul de timp si in acelasi ritm in care s-au petrecut cele din realitate. Aaron Sorkin a mai spus ca doreste sa scrie doar trei scene pentru film, toate avand loc in culisele lansarii unui nou produs Apple.

Inspirat din biografia celebrului cofondator al companiei Apple, scrisa de Walter Isaacson, scenariul va fi si rezultatul documentarii individuale a lui Aaron Sorkin. "Acum ma intalnesc cu toti oamenii din viata lui Steve Jobs care au avut de-a face cu lansarea Macintosh", a declarat Sorkin intr-o inregistrare postata pe site-ul de stiri The Daily Beast, scrie Mediafax.

Sorkin a precizat ca vrea sa se concentreze pe perioada de dinaintea lansarii unui computer Macintosh, care a avut loc in 1998, cand Jobs lucra la Next Computer. Scenariul va face referire si la lansarea iPod. Scenaristul a afirmat ca textul sau nu va avea "taieturi temporale", preferand sa nu se abata de la pregatirile lansarii, flashback-uri si alte evenimente.

Aaron Sorkin a mai spus ca la finalul filmului va fi prezentata si o versiune a sloganului "Think Different" din spotul publicitar TV pentru compania Apple. "Daca voi putea sa inchei filmul cu acel text, cu acel voiceover care spune apple'here's to the crazy ones', daca voi obtine acel final, atunci am scris filmul pe care doresc sa il scriu", a mai spus Sorkin.

Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului "Reteaua de socializare" in 2011 si a fost din nou nominalizat la Oscar in 2012 pentru scenariul filmului "Moneyball: Arta de a invinge".

El a scris scenariul si pentru serialul dramatic de televiziune "Viata la Casa Alba/ The West Wing" si este creatorul serialului produs de HBO intitulat "Redactia/ The Newsroom".

Un alt proiect cinematografic, inspirat de viata si cariera lui Steve Jobs, este in pregatire la Hollywood si il va avea in rolul principal pe Ashton Kutcher.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

La cateva zile dupa moartea acestuia a fost facuta publica informatia ca Sony Pictures a cumparat drepturile pentru ecranizarea bigrafiei lui Steve Jobs, inainte ca volumul sa fi fost lansat. Potrivit site-ului Deadline, aceasta afacere are o valoare estimata la 1 - 3 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri