Doi producatori de film germani au cumparat drepturile de ecranizare a unei biografii despre papa Benedict al XVI-lea, care va fi lansata in curand de jurnalistul Peter Seewald, autorul a trei volume bestseller ce cuprind interviuri cu suveranul pontif, informeaza Reuters.

Compania Odeon Film spune ca producatorii Marcus Mende si Peter Weckert vor face acest film pe baza biografiei care va fi lansata de Peter Seewald la inceputul anului 2014, scrie Mediafax.

Seewald a mai publicat trei volume cu interviuri cu Papa Benedict (foto) - doua pe cand acesta era cardinalul Joseph Ratzinger si unul dupa ce a devenit suveran pontif. Cartile au oferit publicului detalii despre viata si gandurile unui "teolog timid", care a devenit intre timp seful Bisericii romano-catolice.

Nu se stie deocamdata cine va juca rolul papei in noul film biografic, care va prezenta aspecte din viata si cariera lui Joseph Ratzinger, de la nasterea sa, in 1927, in Marktl am Inn din Bavaria, la perioada in care este papa.

Predecesorul papei Benedict, papa Ioan Paul al II-lea, a fost subiectul a zeci de filme documentare realizate in lumea intreaga, dar si a doua filme produse de televiziuni importante din SUA.

Benedict al XVI-lea este al 265-lea papa din istorie si a fost ales sef al Bisericii romano-catolice pe 19 aprilie 2005, in urma decesului papei Ioan Paul al II-lea, pe 2 aprilie 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Papa a cerut coafezelor sa evite barfele