Cristian Botan, numit de premierul Ponta drept consilier pentru transparenta in administratia publica, a declarat ca, in viitor, toate institutiile publice vor anunta pe un site unic toate posturile scoase la concurs, iar recrutarea va trebui realizata in functie de competente, dupa model european.
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca il va coopta in echipa sa pe Cristian Botan, cel care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului, scrie Mediafax.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Guvernului, noul consilier guvernamental a afirmat ca recrutarea si promovarea in functiile publice reprezinta o problema, iar scopul platformei unice pe care sunt publicate posturile publice disponibile este ca pe aceste functii sa ajunga persoane care demonstreaza competenta si nu sunt promovate "in functie de gradele de rudenie si afacerile lor".

"Primul punct pe care l-am discutat cu primul-ministru a fost despre institutionalizarea site-ului pe care l-am lansat deja, in sensul ca institutiile sa fie obligate intr-un viitor, speram noi, foarte apropiat sa publice din proprie initiativa posturile pe care le au disponibile pe platforma respectiva. Ne limitam in clipa de fata la institutii din administratia publica centrala si locala si, concret, la functii publice. Speram ca intr-un viitor, iarasi, foarte apropiat publicjob.ro, sau cum se va numi el sub forma patronata de Guvern, sa includa toate functiile bugetate din fondurile centrale sau locale", a spus Botan.

Acesta a adaugat ca s-a gandit si la schimbari legislative, in special cu privire la modalitatea de concurs pentru functii publice.

"I-am propus primului-ministru sa mergem pe sistemul de recrutare de la Uniunea Europeana, nu sa cerem candidatilor sa memoreze 20 de legi, din care sa-i intrebam din 3, ci sa vedem competentele", a afirmat noul consilier al premierului.

El a precizat ca primul pas va fi ca site-ul publicjob.ro sa fie preluat si administrat de Guvern, urmand ca celelalte initiative sa fie concretizate atunci cand "situatia politica va fi putin mai linistita" si va exista "o structura stabila a viitorului Guvern".

Intrebat daca nu se teme ca, in urma alegerilor, proiectul sau nu s-ar mai putea concretiza, Botan a afirmat ca nu crede ca vreun lider de anvergura va putea sa spuna ca nu este corecta transparentizarea administratie publice.

Botan a precizat totodata ca nu este membru al vreunui partid politic si spera ca un astfel de lucru "sa nu se intample prea curand".

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, intr-o campanie de teasing pe blogul personal, ca pregateste un "transfer surpriza" in echipa guvernamentala, fiind vorba despre o persoana care va atrage atentia multora si se va alatura luni Cabinetului.

"Romanii trebuie sa afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis sa va spun inca de astazi ca saptamana viitoare pregatim un «transfer surpriza». De maine ni se va alatura, la nivelul echipei din Guvern, o persoana care, sunt convins, va atrage atentia multora dintre voi", sustinea Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, tot pe blog, ca il va coopta in echipa sa pe Cristian Botan, tanarul doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului.

Premierul a precizat ca a ales un mod mai atipic de a-l anunta pentru ca, in Romania lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzational pentru a fi bagata in seama.

Ziarul Financiar a relatat, la inceputul lunii octombrie, despre faptul ca Cristian Botan, tanarul doctorand de 25 de ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului, a trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, prin care ii solicita o transparentizare a activitatii guvernamentale, masura promisa de actualul gu¬vern la primirea votului de investitura. PublicJob.ro, proiectul pe care Botan l-a lansat in luna martie dupa o investitie de doar 500 de euro, reuneste toate posturile vacante scoase la concurs de institutiile publice si care au fost publicate in Monitorul Oficial.

El propune, printre altele, obligativitatea institutiilor finantate din bani publici de a trans¬mite catre Monitorul Oficial toate anun¬turile de posturi vacante (functionar si personal contractual) cu minimum 10 zile inainte de depunerea dosarelor, obligativitatea candida¬tilor la o functie publica de a declara, pe propria raspundere, ca nu sunt rude sau afini cu alt¬cineva angajat in acea institutie si crearea unui registru online care sa cuprinda date despre fiecare angajat platit din banii publici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri