Presedintele Traian Basescu a prezentat mai multe hartii despre care a spus ca sunt mesaje din "message-box-ul" USL, afirmand ca numele sau apare intr-o zi de 25 de ori, iar cu o zi in urma fusese mentionat de 19 ori.
"In patru pagini sunt mentionat de 25 de ori in message box-ul din data de 5, cel de ieri ma mentioneaza de 19 ori. Arata care a fost de fapt aceasta campanie si cat de mincinos este Victor Viorel Ponta, altfel dottore, doctorul Victor Viorel Ponta, cu coabitarea", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai declarat ca USL a lansat un mesaj care il vizeaza direct: "Sa venim la vot cat mai multi pentru infrangerea lui Traian Basescu!".
"Cand este cinstit Victor Viorel Ponta, cand vorbeste de coabitare sau cand face tinta de campanie din persoana mea?", s-a intrebat presedintele.

Actualul Guvern este predispus la fraudarea alegerilor

El a mai declarat ca Guvernul Ponta creeaza conditii de fraudare a alegerilor neanuntand numarul de electori si a amintit Executivului sa nu-i omita pe cei 500.000 de romani cu domiciliul in strainatate.

"Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile pana la alegeri si creeaza conditii de fraudare prin neanuntarea numarului de electori. Este obligatia Guvernului sa faca public numarul de cetateni romani cu drept de vot. Ii atentionez sa nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetateni romani cu domiciliu in strainatate. Ei au domiciliul stabil si trebuie inclusi in listele permanente din diaspora", a spus Basescu.

Presedintele a mentionat ca acestia sunt parte din corpul electoral permanent, al caror domiciliu este declarat.

Traian Basescu a precizat ca situatia se afla la MAI, iar Directia Consulara face actualizarea.

"Atentionez Guvernul ca ia romanilor dreptul de vot. Nu este posibil sa ingadui votul militarilor, si foarte bine ca s-a gasit formula ca militarii din afara sa voteze, dar sa nu dai drept de vot celor care au sederi statuate pe teritoriul altor state de mai bine de sase ani, este un act de fraudare a votului. Avem studenti, oameni care lucreaza, cercetari care se afla la studii sau parteneriate de cercetare pentru mai multi de sase luni, iar acestor oameni doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot", a spus Basescu.

El a afirmat ca acestor romani trebuie sa le fie garantat dreptul la vot.

"Stiu ca se feresc de cei din afara pentru ca pe aceea nu ii pacaleste nici trustul lui Voiculescu, Gusa, nici Ghita, dar trebuie sa le garanteze dreptul de vot. Guvernul trebuie sa faca public numarul de electori care participa la aceste alegeri inainte de inceperea alegerilor. Si, de asemenea, sa introduca in cifra electorala pe cei 500.000 de cetateni romani cu domiciliul stabilit in strainatate", a spus Basescu.

Hasotti sustine ca viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere in plus fata de cel actual

Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, sustine ca viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere in plus fata de cel actual, printre acestea aflandu-se un minister al Turismului si unul al marilor proiecte nationale si ca din acest motiv va exista o noua negociere intre partidele componente ale Uniunii.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, daca doreste sa isi pastreze postul de ministru al Culturii si intr-un viitor Executiv, Puiu Hasotti, a raspuns: "Viitorul Cabinet va avea doua sau trei ministere in plus. Prin urmare, va fi o noua negociere intre partidele componente USL si, dupa aceasta negociere, in functie de situatia politica, in functie de realitatile politice, in functie de ce va avea nevoie partidul de la mine si in functie de decizia pe care o voi lua, se va intampla sau nu acest lucru. La ora actuala nu ma gandesc la asa ceva, la ora actuala ma gandesc doar la castigarea alegerilor".

El a mentionat ca ar putea fi vorba de un minister al Turismului si unul al marilor proiecte nationale. "S-ar putea sa fie un minister al Turismului si se pare ca va fi un minister al marilor proiecte, care sa atraga si bani europeni, se va numi ministerul Marilor Proiecte Nationale, cam asa ceva", a afirmat Puiu Hasotti.

El considera ca Traian Basescu il va numi tot pe Victor Ponta premier dupa alegerile din 9 decembrie.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri