Premierul Victor Ponta a declarat, cu trimitere la Traian Basescu ca le cere tuturor actorilor politici, incepand cu presedintele tarii, sa inteleaga ca- Romania are nevoie de pace, el avertizand ca, "in perioada urmatoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri".
"Vreau sa cer tuturor actorilor politici, incepand cu presedintele tarii, cu noii parlamentari, cu cei care vor face parte din noul Guvern, sa inteleaga ca Romania are nevoie de pace, o perioada de reconstructie", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

"In perioada urmatoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri", a continuat premierul.

Ponta: Am discutat cu Kelemen Hunor


Victor Ponta a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

El a spus ca a discutat cu Kelemen la telefon, l-a felicitat pe acesta pentru rezultatul obtinut, precizand ca de luni vor incepe discutii cu Uniunea pentru formarea unei majoritati cu UDMR.

Duminica seara, inainte de incheierea votului, presedintele Traian Basescu ii indemna pe cetatenii romani de etnie maghiara, intr-un mesaj video postat pe Facebook, sa mearga la vot.

"Este esential ca cetatenii romani de etnie maghiara sa mearga la vot. Numai asa drepturile si interesele lor pot fi mai bine aparate. Cetateni romani de etnie maghiara, mergeti la vot!", declara Basescu in mesaj.

Mesajul lui Basescu venea dupa ce rezultatele partiale ale exit-poll-urilor indicau un scor mai mic de 5% pentru UDMR, ceea ce i-a determinat si pe liderii Uniunii sa lanseze mesaje pentru ca maghiarii sa mearga la vot.

USL a obtinut 56,96 % din voturi la Camera si 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmata de ARD cu 18,12% la Camera si 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% si 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% si 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Sabiile lui Traian Basescu


Intamplator sau nu, presedintele Traian Basescu a aparut de doua ori cu sabia in mana in public. Prima oara, in septembrie 2009, cand a fost prezent la manifestarile prilejuite de 'Zilele Orasului Stei', judetul Bihor. Atunci a primit o sabie ca dar simbolic din partea primarului orasului Stei, Ioan Lucaciu (foto sus).

A doua oara, in noiembrie 2009, la un miting electoral de sustinere a referendumului pentru Parlament Unicameral si reducere a numarului de parlamentari, precum si de sustinere a presedintelui Traian Basescu, cand acesta era candidat PD-L pentru alegerile prezidentiale la un nou mandat (foto jos).






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri