Un cetatean irakian a fost retinut de de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru tentativa de asasinat asupra diplomaticilor britanici si ai SUA din Romania.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala efectueaza cercetari fata de inculpatul Khr Karim Friad, 38 de ani, cetatean irakian, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art.2 alin.1 pct.1 din Legea nr.61/1991 si art.32 alin.1 lit. « g » in ref. la art.32 alin.1 lit. « a » din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, precizeaza intr-un comunicat de sambata DIICOT.

Concret, spune sursa citata, joi, 13 decembrie 2012, inculpatul Khr Karim Friad a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Bucuresti, in zona sediului ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm.

Din cercetari a rezultat ca inculpatul, adept al regimului Sadam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul Romaniei in scopul savarsirii de acte teroriste, respectiv cu intentia de a comite infractiuni contra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unor reprezentanti diplomatici ai Marii Britanii si SUA in Romania, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian, arata DIICOT.

Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO - Biroul de Investigare a Terorismului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Darius Valcov, urmarit penal de DIICOT