Peste 25 de masini, majoritatea autoturisme mici, au ramas blocate, duminica dimineata, pe drumul national DN24 Iasi - Vaslui, dupa ce soseaua s-a blocat din cauza viscolului si a ninsorilor in apropriere de localitatea vasluiana Codaesti, transmite Mediafax.
Autoritatile vasluiene au decis inchiderea drumului national DN 24 Vaslui - Iasi din cauza blocajului aparut pe raza comunei vasluiene Codaesti, in zona Movila lui Burcel, unde viscolul si ninsorile au condus la formarea sulurilor de zapada pe sosea.

In aceste conditii, peste 25 de masini, majoritatea autoturisme mici, au ramas izolate in camp, deocamdata pe termen nelimitat.

Autoritatile vasluiene au decis sa intervina cu Armata pentru a le prelua pe cele 50 de persoane ramase izolate in masini, inclusiv in doua microbuze de transport calatori, pe drumul national Vaslui - Iasi, blocat din cauza viscolului pe raza comunei vasluiene Codaesti.

Cele aproximativ 50 de persoane ramase izolate in masini in mijlocul campului, inclusiv in doua microbuze de transport calatori, dupa ce drumul national DN 24 Vaslui - Iasi s-a blocat, duminica dimineata, din cauza ninsorilor si a viscolului, vor fi preluate de o masina a Armatei, transmite Mediafax.

La solicitarea autoritatilor, o unitate militara din judetul Vaslui va trimite in zona blocajului, respectiv Movila lui Burcel, un autocamion cu tractiune 6x6, care ii va prelua pe ocupantii celor 25 de masini ramase izolate, pentru a-i transporta la o primarie din zona.

"Toate cele 50 de persoane aflate in masini vor fi cantonate, pana cand drumul se va debloca, in sediul Primariei Solesti, unde vor primi ceai cald. In zona aparitiei blocajului pe sosea se afla deja un camion al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), cu 12 pompieri si sapte jandarmi, pregatiti sa ajute la preluarea persoanelor din autovehiculele ramase izolate", a declarat inspectorul sef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Autoritatile vasluiene nu au putut preciza cand preconizeaza ca drumul dintre Vaslui si Iasi sa fie deblocat, insa acest lucru nu se va intampla in urmatoarele ore.

"Daca viscolul continua, este foarte greu sa deblocam. In situatia in care vantul se mai domoleste, estimam ca in doua ore sa redeschidem traficul in zona", a conchis Neculai Olaru.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca duminica dimineata din cauza viscolului care spulbera zapada pe partea carosabila, circulatia este intrerupta pe patru drumuri nationale secundare: DN29 Botosani – Manoleasa, DN29A Dorohoi – Radauti-Prut, DN29D Botosani – Stefanesti si DN24C– Radau.

Meteorologii au emis, sambata, o avertizare de Cod galben, pentru intreaga tara, de precipitatii abundente, intensificari ale vantului, viscol si polei, valabila de la ora 18.00, pana luni, ora 10.00.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri